28 / 03 / 2024

Osmangazi projelerini Avrupalılar beğendi!

Osmangazi projelerini Avrupalılar beğendi!

Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) Sosyal İşler Forum Toplantısı için Bursa'ya gelen 20 farklı ülkeden 120'ye yakın temsilci, Osmangazi'deki yatırımları ve projeleri gezdi.



Osmangazi Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Şehirler Birliği (EUROCITIES) Sosyal İşler Forum Toplantısı için Bursa'ya gelen 20 farklı ülkeden 120'ye yakın temsilci, Osmangazi Belediyesi'nin şehircilik ve sosyal belediyecilik alanında gerçekleştirdiği yatırımları ve projeleri gezdi. 


Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM), Bilgi Evleri, Aile Danışma ve Rehberlik Merkezi, BUTGEM ve Kentsel Dönüşüm Alanı ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nü gezdi. Osmangazi Belediyesi'nin sosyal alanda çok önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, özellikle Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nden etkilenirken, projeyi 'Mükemmel' olarak nitelendirdi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu'ndan Soğanlı Kentsel Tasarım Projesi hakkında bilgi alan Avrupa Şehirler Birliği temsilcileri, projeyle ilgili merak ettikleri konularda sorular sordu. Konukların merak ettiği soruları cevaplayan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi'nin Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğünü, sadece kamulaştırmalar için bakanlık ve belediyenin 120 milyon lira kaynak kullandığını ifade etti. 


Yenişehir Alternatif


Geri Dön