29 / 03 / 2024

Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi başladı!

Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi başladı!

Osmangazi Belediyesi'nin uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırladığı, yalnızca ilçenin değil, Bursa'nın kentsel dönüşümüne öncülük edecek vizyon projelerinden birisi olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, atıldı.



Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın, Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesinden hareketle başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk harç döküldü. 


ZİHİNLERDEKİ DÖNÜŞÜMÜ

Osmangazi'nin son 50 yıldır yaşanan göçten en fazla etkilenen ilçe olduğunu dile getiren Başkan Dündar, Osmangazi'nin çarpık ve plansız yapılaşmadan en yoğun yaşandığı ilçe olduğunu, kaçak ve plansız yapılaşmanın sebep olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için 2012'de Master Plan hazırlayarak Kentsel Dönüşüm adına en önemli attıklarını kaydetti. Başkan Dündar, "İlçenin toprak yapısı, mevcut bina stokları, afet riskine dayanıksız binaları, sosyal doku analizlerini yaparak, izlenecek yol ve müdahale şekillerini belirledik. Şehircilik Akademisinin öncülüğünde hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projelerinin mimari planlarını, felsefesini, sosyolojik ve psikolojik boyutlarını enine boyuna ortaya koyarak, yapılan çalışmaları da vatandaşlarla bire bir paylaşarak, bir yandan da 'Zihinlerdeki Dönüşümü gerçekleştirdik" dedi. 


10 FARKLI NOKTA DA

 Başkan Dündar, "Bursa'yı çarpık ve plansız yapılaşmadan dolayı oluşan kötü görüntüden kurtaracak en önemli adımlardan birisi olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, modern mimarinin tarihle harmanlandığı bir proje.  35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşan projenin en dikkat çeken yönlerinden biri, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının, toplam alanın yüzde 85'ini kapsaması. Toplam 42 hektar alanı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin hayata geçirilebilmesi için 120 bin metrekare alan kamulaştırılırken, 128 milyon TL'lik ciddi bir kaynak kullanıldı" dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin Bursa'ya hayırlı olmasını dileyerek, davetlilerle birlikte butona basarak projeye ilk harcı attı. 



Bursa Kent 


Geri Dön