26 / 04 / 2024

Osmangazi Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde hafriyat çalışmaları sürüyor!

 Osmangazi Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde hafriyat çalışmaları sürüyor!

Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı.




Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek olan Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hafriyat ve zemin güçlendirme çalışmaları başladı. Osmangazi Belediyesi projesinin 1'inci etap 1'inci kısım ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalayarak yer teslimini yaptı.


İhaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasının ardından dev projeye ilk kazma vurularak inşaat çalışmalarına başlandı. Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan dev projenin, 1'inci etap 1'inci kısmında yürütülen çalışmaları inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hedefimiz, modern, kaliteli ve yaşanabilir bir kent inşa etmek, örnek bir proje hayata geçirmek" dedi. Yürütülen çalışmalar kapsamında projenin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1. etap 1. kısmının zemini, 15 metre derinliğe beton enjekte edilerek güçlendiriliyor. Zemin güçlendirme çalışmalarının ardından temel kazılarak konut ve ticari alanların inşaatına başlanılacak. 



Sabah 


Geri Dön