28 / 03 / 2024

Osmangazi Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Osmangazi Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm nasıl olacak?

Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti. Peki Soğanlı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm süreci nasıl işliyor? Soğanlı nasıl olacak?




Osmangazi Belediyesi tarafından hazırlanan Soğanlı Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti. Bakanlığın onayladığı Soğanlı Mahallesi rezerv yapı alanı ve riskli alana ait 1/5 bin ölçekli nazım ve l/bin ölçekli uygulama imar planı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Bir ay süre ile askıda kalacak olan ilana itiraz gelmezse Osmangazi Belediyesi artık dönüşüm için fiili olarak harekete geçebilecek. 


DEV KAMULAŞTIRMA 


Planlar, geçtiğimiz yıl ilan edilen 35 hektarlık rezerv yapı alanı ve riskli alan ilan edilen 7 hektarlık alan ile 1. derece doğal sit alanı sınırları dışında kalan yaklaşık 32 hektarlık kısma yönelik hazırlandı. Dönüşümün yapılacağı riskli alanda 2 bin 320 kişi yaşıyor. Bağımsız birim sayısı ise 833 olarak belirlendi. Osmangazi Belediyesi dönüşüm için 140 milyon liralık bir kamulaştırma yaptı. Yani yasal süreçler dışında Osmangazi'nin önünde kentsel dönüşümü başlatmak için bir engel kalmadı.F


YEŞİL BİNALAR 


Soğanlı'ya bin 790 konut ve 175 ticari alan inşa edilecek. Kat yüksekliği 7'yi geçemeyecek. Daireler ise 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı. Her binanın bodrum katında kapalı otopark yer alacak ve toplam bin 568 araç kapasiteli olacak. Dönüşümde yapılacak binalar çevre dostu olarak anılan "yeşil binalar"dan oluşacak. Öte yandan dönüşümün vatandaşları rezerv alanına taşıyarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.


Bursa Hakimiyet


Geri Dön