25 / 04 / 2024

Osmangazi'de 200 vatandaş müstakil tapularına kavuştu!

Osmangazi'de 200 vatandaş müstakil tapularına kavuştu!

Osmangazi Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip ilçede yıllardır var olan ve imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. 200 vatandaş, düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuştu.



Osmangazi Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip ilçede yıllardır var olan ve imar uygulamaları konusunda büyük sıkıntılara neden olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıyor. İlk uygulamanın yapıldığı Yenibağlar mahallesinde 200 vatandaş, düzenlenen törenle müstakil tapularına kavuştu. 


TÜRKİYE'DE BİR İLK

Osmangazi'de, aynı zamanda planlı şehirleşmenin önünü de açacak olan hisseli tapu sorunun çözümü için çok önemli bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Mustafa Dündar, "Hisseli tapu, yalnızca Osmangazi'nin Bursa'nın değil Türkiye'nin sorunu. Özellikle Osmangazi'de, yoğun göç ve çarpık yapılaşmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan ve çeşitli mağduriyetlere sebep olan hisseli tapu sorununu ortadan kaldırıp, hemşerilerimizin müstakil tapulara kavuşmasını sağlayacak çalışmayı başlattık. Yıllardır, imarı bulunmayan arazilere, bir göz evim olsun, benim olsun mantığıyla yapılan evler önce apartmana, ardından büyük mahallelere dönmüş. Müstakil tapusu olmayan bu konutlar, hizmet götürme noktasında bize de engel teşkil ediyor. Hem vatandaşın, hem de bizlerin büyük sıkıntı yaşadığı bu sorunu, Osmangazi Belediyesi olarak, Türkiye'de ilk kez başlattığımız uygulama ile ortadan kaldırıyoruz" dedi. 


200 TAPU DAĞITILDI

Planlı şehirleşmenin önünü açacak müstakil tapu uygulamasını, ilk olarak Yenibağlar mahallesinden başlattıklarını belirten Dündar, "İmar uygulamaları yönünden burada yaptığımız müstakil tapuya geçiş işlemini iki bölgede gerçekleştirdik. Yaklaşık 40 bin metrekarelik bir alanda yaptığımız çalışma sonunda, 200 tapuyu müstakil tapuya dönüştürdük. Böylece, hemşerilerimizin hisseli tapudan kaynaklanan, satış, miras paylaşımı ve doğalgaz aboneliği gibi bir çok sıkıntısı ortadan kalkmış oldu" dedi. 


"OSMANGAZİ'NİN TAMAMINI ÇALIŞIYORUZ"

Benzer çalışmaların hisseli tapuların yoğun olduğu Bağlarbaşı, Demirtaş, Panayır ve Yunuseli gibi diğer mahallelerde de devam ettiğini söyleyen Başkan Dündar, "Yenibağlar Mahallesi'nde hisseli tapuları ayırmayı imar planlarımız ile mevcut yapılaşma uygun olduğu için daha hızlı sonuçlandırabildik. Diğer mahallelerimiz için de çalışıyoruz. Hedefımiz, Osmangazi'de hisseli tapu sıkıntısını ortadan kaldırıp, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürebilmek. Osmangazi'yi daha modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek. Ne yazık ki, bu mahallelerimizde önce şehir kurulmuş, sonra gelip bu şehir üzerine plan yapılmış. Bugün o plan üzerinden yeşil alan, park ve yolların açılması nerdeyse imkansız hale geliyor. Yaptığımız bu çalışma ile hem vatandaşlarımızın sıkıntısını çözüyor, hem de belediye olarak hizmetlerin önünü açıyoruz" dedi. 


Önce Vatan


Geri Dön