19 / 04 / 2024

Osmangazi'de Biaport Zafer projesinin temeli atıldı!

Osmangazi'de Biaport Zafer projesinin temeli atıldı!

Osmangazi'de, kentsel dönüşüm kapsamında "Biaport Zafer Projesi"nin temel atma töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de katılımıyla yapıldı. Proje kapsamında 176 konut yükselecek.



Osmangazi Zafer Mahallesi'nde gerçekleşen temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakam Faruk Çelik'in yanı sıra. AK Parti Bursa milletvekilleri İsmet Su ve Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Bakan Çelik'in babası Yaşar Çelik ve kardeşi Özçeliksan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çelik ile vatandaşlar katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümün Türkiye'nin gündeminde olduğunu belirterek, Van deprem i sonrasında TBMM'de kabul edilen yasayla yeni bir sürecin başladığını söyledi. 


"EN TECRÜBELİ BELEDİYEYİZ" 


Dündar,Osmangazi Belediyesinin. bu alanda Türkiye'deki belediyeler arasında en tecrübelilerden biri olduğunu ifade ederek. "Geçen donem göreve geldiğimizde, Toplu Konut İdaresi (TO Kİ) vasıtasıyla belli noktalarda bu işi yaptık fakat bu lokal oldu, bölgesel olamadı" dedi. 

Bunun üzerine kentsel dönüşüm Özçeliksan İnşaat tarafından yürütülen proje kapsamında. 42 eski binanın yıkılmasıyla elde edilen 6 bin 730 metrekare alanda 176 konut ve ticari alan inşa edilecek. 

master planını hazırladıklarını anlatan Dündar, ilçenin tümünün fotoğraflarını çektiklerini dile getirdi. 

Dündar, şöyle devam etti: 


"BELEDİYELER LOKOMOTİF OLACAK" 


"Osmangazi'deki sosyal, fiziki doku analizi, zemin etütleriyle Osmangazi'de nereye, nasıl ve hangi biçimlerde müdahale edilmesi gerekir. bunları tespit ettik. 


Bu süreçte asıl önemli olan kentsel dönüşümü şehirde fiziki olarak yapmaktan öte zihinlerdeki dönüşümü gerçekleştirmek. Geçtiğimiz dönemlerde  TOKİ  vasıtasıyla kentsel dönüşüm yapılır. hep oradan beklenirdi, bu dönem artık belediyeler bu işin lokomotifi olacak. Belediyelerle birlikte özel sektör tıpkı burada olduğu gibi bu işin içinde olacak, ancak bu şekilde bu işi başarabiliriz." Bakan Çelik, daha sonra "hayırlı olsun" dilekleriyle butona basarak, inşaatın temeline ilk harcı döktü. 

"Burası Bursa'nın kalbi" Bakan Faruk Çelik, rahatsızlığı sebebiyle programda konuşma yapmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Zafer Mahallesi bölgesinin Bursa'nın kalbi olduğunu belirterek, "Buradaki dönüşüm önemli. 

Burası yapmakta olduğumuz belediye binasının hemen altı. Azyukanda Gökdere var. Teleferik hemen bu semte inecek. Zafer Parkı projemiz onay aşamasında. Yani bölge hızlı bir şekilde dönüşüme devam edecek." diye konuştu. 


Soğanlı gelecek ay  başlayacak Dündar, gelecek ay "Soğanlı Bölgesi'ne de kazma vuracaklarını bildirerek, Santral Garaj mevkisinde planlanan dönüşüm çalışmalarına dikkati çekti. Dündar, "Orası Bursa'nın m en prestijli yeri, belediyemizin önü. İlk önce kendi kapımızın önünü süpüreceğiz. Ondan sonM ra şehrimize bir vizyon koymuş f olacağız. Orası da bizlerin hedefmde olan bir yer ve orayla da Bursa bir meydan kazanacak" ifadesini kullandı. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön