16 / 04 / 2024

Osmangazi'de çevreci kentsel dönüşüm yapılıyor!

Osmangazi'de çevreci kentsel dönüşüm yapılıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin, yalnızca ilçenin değil Bursa'nın kentsel dönüşümüne öncülük eden vizyon projelerinden biri olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atıldı



Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar'ın. Bursa'nın yapılaşma sorununa çözüm üretmek, tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern yaşam alanları oluşturmak düşüncesinden hareketle başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde ilk harç döküldü. Göreve geldiği ilk günden itibaren sağlıklı, modern ve yaşanabilir bir şehir inşa etmek için kolları sıvayan Başkan Dündar, kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarına esas teşkil edecek yaklaşım ve modellemeleri belirlemek için. Nisan 2011'de 'Şehircilik Akademisi'ni kurup. 

Türkiye'nin ilk ve tek Master Plan hazırlayan belediyesi olduklarını söyledi. Dündar. 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin. Bursa'da kentsel dönüşümün fitilini ateşleyecek öncü ve örnek bir proje olduğunu ifade etti. 


ASIL DÖNÜŞÜM ZİHİNLERDE

Osmangazi'nin son 50 yıldır yaşanan göçten en fazla etkilenen ilçe olduğunu dile getiren Dündar, Osmangazi'nin çarpık ve plansız yapılaşmanın en yoğun yaşandığı ilçe olduğunu kaydeden Dündar. "Hazırlanan kentsel dönüşüm projelerinin mimari planlarını, felsefesini, sosyolojik ve psikolojik boyutlarını enine boyuna ortaya koyarak, yapılan çalışmaları da vatandaşlarla bire bir paylaştık. Bu sayede bir yandan kentsel dönüşümün fiziki ve teknik altyapısını hazırlarken, diğer yandan da 'Zihinlerdeki Dönüşüm'ü gerçekleştirdik" dedi. 


ÇEVRECİ BİR PROJE

Proje hakkında bilgi veren Dündar, "Bu proje, modern mimarinin tarihle harmanlandığı, konut ve nüfus yoğunluğunun artmayacağı bir proje. 

35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşan projenin en dikkat çeken özelliği, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarının, toplam alanın yüzde 85'ini kapsaması. Diğer teknik detayları da ilave ettiğimiz zaman, son derece çevreci bir proje. Toplam 42 hektar alanda uygulanacak olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin hayata geçirilebilmesi için 120 bin metrekare alan kamulaştırdık ve bunun için 128 milyon lira gibi ciddi bir kaynak kullandık" diye konuştu. 

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde konut ve ticaret alanları, pazar alanı, ibadet, eğitim, sağlık alanları, spor tesisi, otopark, sosyal ve kültürel tesis alanları, yeşil alanlar, yaya ve bisiklet yolları gibi bir çok ayrıntı planlandığını ifade eden Dündar, "iki etap halinde uygulanacak olan ve 20 ayda tamamlanması planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabında. 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 223 konut. 86 ile 217 metrekare aralığında değişen toplam 2 bin 512 metrekare ticarethane ver alacak" dedi. 



Posta Bursa 


Geri Dön