25 / 04 / 2024

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kısa süre içinde başlıyor!

Osmangazi'de kentsel dönüşüm kısa süre içinde başlıyor!

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaatı devam eden "Osmangazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi"nde incelemelerde bulundu. uygulama alanlanyla ilgili proje çalışmalannda da sona yaklaştıklarını söyledi..



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaatı devam eden "Osmangazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi"nde incelemelerde bulundu. Kentsel dönüşümle ilgili yürütülen master plan çalışmalannı tamamladıklarını belirten Dündar, uygulama alanlarıyla ilgili proje çalışmalarında da sona yaklaştıklarını söyledi..


YILLIK VİZYON 


Kentsel dönüşüm için Bakanlar Kurulundan onay alan Soğanlı bölgesi ve Uludağ yamaçlanndaki kentsel dönüşüm uygulama alanlan ile ilgili proje çalışmalannın devam ettiğini anlatan Dündar, "Bursa için belirlediğimiz, kentin 30 yıllık vizyonunu kapsayan kentsel dönüşüm proje çalışmalanmızı da tamamlayıp, bir an önce uygulamaya geçmek istiyoruz. Bunun için gerekli altyapı ve proje çalışmalan tamamlanma aşamasına geldi. Kısa süre içinde Osmangazi'de kentsel dönüşümün startını vereceğiz" diye konuştu. 


MASTER PLANI HAZIR 


Dündar, Türkiye'de ilk master planını hazırlayan belediye olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Hazırladığımız master plan çerçevesinde Osmangazi'yi adım adım planlıyoruz. 

Üzerinde çalıştığımız alanlardan birisi olan Soğanlı bölgesi, Bakanlar Kurulu tarafından gerek rezerv alanı, gerekse riskli alan olarak onaylandı. 

Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yetki almak için bekliyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri ve uygulama planlan, teknik arkadaşlann yaptığı uygulama projeleri ve tasarımlar, halkımızla da irtibat halinde olacak şekilde yürütülecek. En önemli hedefimiz, tarihi doku içinde, ekolojik planlama ile şehrin yenilenmesi. Vatandaşımızın daha sağlıklı konut ve iş yerlerinde yaşamasını temin etmek." 


Yeni Şafak


Geri Dön