27 / 04 / 2024

Osmaniye Kadirli Eğitim Vakfı yeni hizmet binası açıldı!

Osmaniye Kadirli Eğitim Vakfı yeni hizmet binası açıldı!

Genel merkezi Ankara olan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı yeni hizmet binası coşkuyla açıldı. Ankara’da yaşayan Osmaniyelilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen açılışa Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ile Ruhi Ersoy’da katıldı.



Genel merkezi  Ankara  olan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı yeni hizmet binası coşkuyla açıldı. 

Ankara’da yaşayan Osmaniyelilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen açılışa Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ile Ruhi Ersoy’da katıldı.


KAVAK Genel Başkanı Ömer Yürekli, açılışta programa katılanlara, hizmet binası alım süreci hakkında bilgiler verdi. Yürekli, daha sonra vakfın kuruluşundan bu yana bina konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı . 

Özellikle 2008-2009 yıllarında dönemin KAVAK Genel Başkanı Ahmet Refik Biçer zamanında önemli bir çalışma başlatıldığını aktaran Yürekli, “O dönemde Hemşehrilerimizin katkılarıyla bir miktar para toplanılmış, fakat hizmet binası satın alınması için netice alınacak kaynak oluşturulamamıştı. Bunun yanında Vakfımızın Kadirlide bulunan arsasını satmak suretiyle yer alma konusunda da çalışmalar yapılmış ancak arsa satışı bir türlü gerçekleşmemişti. Bu nedenle yöntem değiştirdik ve Hemşehrilerimizin katkısına başvurmaya karar verdik. Vakfımızın Hizmet Binası kazandırılması adına çalışmalar yapmak üzere 18/01/2016 tarihli ve 287 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile “Hizmet Binası Satın Alımı Komisyonu” oluşturduk” dedi. 


Denetim Kurulu tarafından bina alımı konusunda da bilgiler veren Yürekli, “Öncelikle Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimizden başlamak üzere Hemşerilerimizden katkılarını talep etti. 5 ay süren yoğun bir çalışmanın sonucunda, Korkutreis Mah. Hanımeli Sk. Korkut Apt. No. 36/17 Çankaya/Ankara adresinde bulunan bu daireyi satın almayı başardık. Binamızı Vakıf faaliyetlerine uygun hale getirmek için bir takım tefrişatlar yaptırdık ve sizlerin hizmetine hazır hale getirdik. Bu hayırlı işte benim de katkım olsun diyerek maddi destek veren siz değerli kadirşinas Hemşehrilerimize, 5 ay boyunca yoğun çalışma yürüten Hizmet Binası Satın Alma Komisyonumuza, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize, KAVAK Kadınlar Kulübümüze Vakfımız ve Memleketimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Ruhi Ersoy ve Talip Küçükcan, KAVAK Genel Başkanı Ömer Yürekli, bina alımına önemli katkılar sağlayan TES-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Şahin ve Avukat Serdar Arıkan, hep birlikte kurdele keserek hizmet binasının resmen açılışını gerçekleştirdiler. 

Kurdele kesiminin ardından bina alım kampanyasına maddi destek veren Osmaniyelilere katkılarından dolayı Plaket takdimi yapıldı. 


Aydın Osmaniye Gazetesi


Geri Dön