16 / 04 / 2024

Osmaniye'de 450 hektarlık alanda kat sayısı 5'e çıktı!

Osmaniye'de 450 hektarlık alanda kat sayısı 5'e çıktı!

Osmaniye' de Rızaiye, Kazım Karabekir, Fakuşağı, Karaboyunlu mahallelerinin olduğu 5 mahalleyi kapsayan 450 hektarlık alandaki imar revizyonuyla inşaatlarda izin verilen kat sayısı 5' e çıkarıldı...



Osmaniye'de 5 mahalleyi hektarlık alandaki imar OSMANİYE Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla alman kararla, Rızaiye, Kazım Karabekir, Fakuşağı, Karaboyunlu mahallelerinin tamamı ile Şirinevler Mahallesi'nin Musa Şahin Bulvarı'na cepheli alanlarında yapılan imar revizyonu ile kat yüksekliği 5 kata çıkarıldı. Başkan Kadir Kara, değişiklik kapsamındaki alanın büyüklüğünün 450 hektar olduğunu, 5 yıllık görev süreleri boyunca toplam 3 bin 920 hektar alanda kat yüksekliğini 5'e çıkardıklarını belirtti. 


Yaptıkları yeni imar uygulamaları ile kentsel dönüşümü devletçi bir zihniyet ile yapmayarak Türkiye'de örnek gösterilen bir uygulamaya imza attıklarını dile getiren Başkan Kara, "Yaptığımız imar revizyonları ile Osmaniye'de 'Özel Kentsel Dönüşümü' başlattık. Yeni alanlar oluşturmadan Osmaniye'de kendi içerisinde dönüşüm sağladık. Bu dönemde Osmaniye'de ortalama 25 bin bağımsız bina bu sayede yapıldı. Hem de belediye bütçesinden tek kuruş bile ödemeden özel teşebbüsler eli ile bunu başardık" diye konuştu. 


Sabah Güney


Geri Dön