29 / 03 / 2024

Osmaniye'de icradan 5.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Osmaniye'de icradan 5.8 milyon TL'ye satılık fabrika!

Osmaniye 1. İcra Dairesi, Bozcalar Tekstil ve Örgü Sanayi Şirketi adına kayıtlı fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu fabrikanın toplam bedeli 5.8 milyon TL olarak belirlendi.



T.C. OSMANİYE l. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


2012/790 TLMT.


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Osmaniye İl, Merkez İlçe. 121 Ada No. 6 Parsel No. TÜYSÜZ Köyü. Bozcalar

Tekstil ve Orgü Sanayi Şirketi adına kayıtlı 121 ada 6 parsel numarası taşınmazdaki fabrika binası ve müştemilatları:


imar ve Yapılaşma şartları: Rapora konu taşınmaz İmar planı paftasında "sanayi alanı" olarak gösterilen bölge içerisinde kalmakta ve imar parseli vasfındadır.

Taşınmazın Kadastro paftasının Zemin ile Uyumu: Taşınmazların zemindeki konumları ve sınırları, fen bilirkişisi tarafından, yanında getirilen mahallin kadastro paftası örneğinden, zemine aplike edilerek fen bilirkişisince taşınmazın diğer komşu parseller ile sınır uyuşmazlığının bulunmadığı tespit edilmiştir. Taşınmazın incelenmesinde; Taşınmaz üzerinde 1 adet üretim tesis alanı (fabrika binası). 1 adet fabrika deposu, 1 adet idari ofis, 2 adet klima-havalandırma bölümü. 1 adet trafo binası ve 1 adet bekçi kulübesi bulunmaktadır.


Fabrika Binası: Fabrika binası 52 mxl60 m= 8320 m2 alana sahipdir. Mahya aşık yüksekliği 9,6 m kenar yüksekliği 6 metredir. Yapının dış cep duvarları betonarme kolonlar arasının duvar örülmesi ile oluşturulmuştur. Çeşitli ebatta çelik profiller kullanılarak çatı oluşturulmuştur. Duvarlar iç cephede normal sıvalı ancak boyasız, dış cephede ise boyalı durumdadır. Yapının dış cephesinde 1 metre dekoratif taştan kaplama yapılmıştır. Yapının fabrika bölümünün zemini perdahlı şap beton ile kaplanmıştır. Depolama bölümlerinde aydınlatma için yan duvarlarda bant pencereler kullanılmıştır. Yapının çatı kaplaması sac kaplamadır.


Akpa Cephesindeki Depo Bölümü; Yapıya iki cepheden bitişim nizamda olan yapının yerinde yapılan ölçümlerde oturum alanı 355 m2 olarak belirlenmiştir.

idari Ofis ve Cephesindeki Depo Bölümü: Fabrika böümüne bitişik olarak tek katlı betonarme karkas tarzında yapılmıştır.Yapının çatışı bulunmamaktadır. Teras olarak bırakılmıştır. Yapı 5 oda 1 mutfak. 1 yemekhane. 1 tuvalet ve 1 adet soyunma bölümünden oluşmaktadır. Oda duvarları normal sıvalı ve boyalı, zeminleri seramik kaplı, pencere ve kapı doğramaları ve ara bölmeleri PVC doğramadan imal edilmiştir. Klima-Havalandırma Depo bölümleri:

Betonarme karkas, 2 adet 3'er katlı yarım bodrumu bulunan yapılardır. Dış cepheleri normal sıvalı ve boyalıdır. Depo kısımlarının çatışı bulunmayıp döşeme tahliyeleri dam olarak kullanılmaktadır. Yapı alanı toplam 1200m2'dir.

Trafo Binası; Betonarme karkas olarak 2 kat yüksekliğinde yapılmış duvarları normal sıvalı ve boyalı, demir panjurlu kapıları olan. çatı kaplaması bulunmayıp döşeme tahliyesi bulunan, fabrika yapısına Itek cepheden bitişik bir yapıdır. Yerinde yapılan ölçümlerde oturum alanı yaklaşık 72 m2 olarak belirlenmiştir.

Bekçi kulübesi;Yığma tarzda yarım duvarları yapılmış, tahliyesi olmayan, bctonamıe kolonlar üzerine ahşap çatışı oluşturulmuş, çatı üzeri şıngıl malzeme ile kaplanmış, zemini seramik kaplı pencere ve kapı doğramaları masif ahşap doğrama olan bir yapıdır. Yerinde yapılan ölçemlerde yapının oturum alanı. 3s m2 olarak belirlenmiştir.


Taşınmazın Olumlu Özellikleri;

Organize Sanayi bölgesi içinde bulunması, alt yapı sorununun bulunmaması. Ulaşımının kolay ve rahat olması.


Taşınmazın olumsuz özellikleri;

Saha imalatlarının yapılmamış olması. Fabrikanın atıl durumda olması.

Yapı Değerleri; Maliyet yöntemi ile değer takdirinde taşınmaz üzerindeki yapılarda, birim fiyat olarak Maliye ve Çevre Şehircilik Bakanlıklarınca müştereken belirlenen 17.08.2013 tarih ve 28738 sayılı resmi gazetede yayımlanan 62 seri nolu Emlak vergisi Kanunu Genel Tebliği ekindeki 2014 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca. 06/05/2014 tarih ve 28992 sayılı resmi gazetede yayımlanan ve inşaat genel giderleri ile yüklenici karı da dahi edilmiş olan, 2014 yapı yaklaşık birim maliyetlerinden yararlanılmıştır.


Adresi : Tüysüz Köyü Organize Sanayi Bölgesi Toprakkale / OSMANİYE

Yüzölçümü : 22.915 m2

Arsa Payı : Tam

imar Durumu : Rapora konu taşınmaz İmar planı paftasında "sanayi alanı" olarak gösterilen bölge

içerisinde kalmakta ve imar parseli vasfındadır. Kıymeti : 5.870.603.00 TL

KDV Oranı : %18

kadındaki Şerhler : Tapu kayıtlarında değeri etkileyecek irtifak ve intifa hakkı kaydı bulunmamaktadır.


1. Satış Günü ; 30/07/2015 günü 10:30 - 10:40 arası

2. Satış Günü : 25/08/2015 günü 10:30 - 10:40 arası

Satış Yeri : 1. İcra Müdürlüğü Kalemi - Osmaniye Adliye Sarayı MERKEZ OSMANİYE


Satış şartları ;


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında Türk Lirası veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek ü/ere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul ü/erindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 111*611 maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini vülırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son/hale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsildi mesul ol/camlardı/. İhale farkı ve

temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Organize Sanayi Kanunun 15 maddesi: (Değişik fıkra: 23/10/2008-5807 S.K./3.mad) OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir."

(Ek fıkra: 23/10 2008-5807 S.K./3.mad) Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç iki yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.

7- ORGANİZE SANAYİ KANUNUN Madde 101 - (1) OSB'lerde bu madde kapsamında bulunan tesisler kurulamaz:

a) Karma ve ihtisas OSB'lerde;

1) Rafineriler, gazlaştırma ve sıvılaştırma tesisleri.

1.1) Ham petrol rafinerileri.

1.2) Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler.

1.3) Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri.

2) Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler.

3) Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler.

4) Radyoaktif atıkların depolanması, bertaraf] ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve ben/eri radyoaktif atık tesisleri,

5) Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler.

6) Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri.

7) (Değişik bent: 12/08 2010-27670 S.R.G. Yön l l.mad.) Çevre ve Orman Bakanlığının olumlu görüşü doğrultusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüne çevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve ben/eri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak ü/ere. her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması. kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.

b) Karma OSB'lerde;

1) (Değişik bent: 12/08/2010-27670 S.R.G. Yön/l 1 .mad.) Parlayıcı patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği ve dolumunun yapıldığı tesisler.

2) Petrokimya kompleksleri.

3) Üretiminde kapalı proses, gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri.

4) Entegre şeker fabrikaları.

5) Klor-alkali tesisleri, gliserin, yağ asitleri, sülfürik asit, fosforik asit. hidroklorik asit. klor ve ben/eri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları.

6) Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,

7) Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler.

8) Selüloz ve selüloit üretim yapan tesisler.

9) OSB'nin kanal deşarj standardına uygun atıksu arıtma tesisi kuran tesisler hariç oh hamurundan her çeşit kağıt üretimi yapan tesisler,

10) Ham deri işleme, padok ve hayvan kesimi yapılan tesisleri

11) Maya ve tuz üretim tesisleri.

12) Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.

(2) (Değişik fıkra: 12/08/2010-27670 S.R.G. Yön/l l.mad.) OSB. yukarıda belirtilen tesislerin dışında. OSB'de kurulu tesislerin sektör yapısını ve OSB altyapı tesislerine etkilerini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesisler için üniversite ve benzeri kuruluşlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verir.

8- OSB Uygula Yönetmeliğinin 109. maddesinin 5. fıkrasında da aynı hükme yer verilmiştir.

Söz konusu düzenlemelere göre. katılımcının borcundan dolayı taşınmazın icra yoluyla satışı halinde alıcılar tarafından bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi gerekeceği tescil işleminin bu borçların ödenmesinden sonra yapılacağı yasal zorunluluktur.

OSB' NİN KATILIMCILARINDAN OLAN ALACAKLARININ HER TÜRLÜ ALACAKTAN ( IPOTLK DAHİL ) RUÇHANL1 OLMASI. TAŞINMAZI SATİŞA ÇIKARTILAN BORÇLU. OSB KATILIMCISININ. OSB MÜDÜRLÜĞÜNE OLAN BORÇLARI ÖDENİNCEYE KADAR İCRA YOLUYLA SATILSA PAHI TESCİL İŞLEMLERİNİN YAPILAMAYACAĞI HUSUSU

9- Madde 4 - 4562 sayılı Kanunun !8 inci maddesinin beşinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına "taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur." şerhi konulur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır."

10- OSB Uygulama Yönetmeliğinin 106. Maddesinin son fırkasında da aym hükme yer verilmiştir.

Organize sanayi Bölgeleri kurulurken düzenlenen düzenlenen Kuruluş Protokolü OSB' nin kuruluş amacını ve bünyesinde yer alabilecek sanayicilerin niteliklerini belirtmektedir. BU BAKİMDAN KURULUŞ PROTOKOLÜNDE OSB ÜYESİ OLACAKLAR İÇİN ARANAN ŞARTLARA SAHİP OLMAYAN ALICILARIN. SATIŞ İHALESİNE İŞTİRAK ETMELERİ MUMKUN OLMAYACAĞINDAN. SATIŞ İLAN VE ŞARTNAMESİNDE. İHALEYE İŞTİRAK EDECEK GERÇEK VE TÜZEL KIŞI ALICILARIN. OSMANİYE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BAŞKANLIĞINA MÜRACAATLA ALACAKLARI UYGUNLUK BELGESİNİ İCRA MÜDÜRLÜĞÜNE İBRAZ ETMELERİ GEREKTİĞİ

11- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012 790 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümü/e başvurmaları ilan olunur. 16 04/2015



Geri Dön