27 / 04 / 2024

Osmaniye'de katı atık bertaraf tesisinin yapımına başlandı!

Osmaniye'de katı atık bertaraf tesisinin yapımına başlandı!

Osmaniye'de Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlandı. Yaverpaşa Mahallesi TOKİ konutları yakınındaki çöp döküm sahasının hemen alt tarafında bulunan alanda iş makineleri çalışmaya başladı....



Yaverpaşa Mahallesi  TOKİ  konutları yakınındaki çöp döküm sahasının hemen alt tarafında bulunan alanda iş makineleri çalışmaya başladı.


Osmaniye'de Katı Atık Bertaraf Tesisinin yapımına başlandı. Yaverpaşa Mahallesi TOKİ konutları yakınındaki çöp döküm sahasının hemen alt tarafında bulunan alanda iş makineleri çalışmaya başladı.


Osmaniye Katı Atık Bertaraf ve Altyapı Hizmetleri Mahalli İdareler Birliği'nin bu dönemki yönetimi önemli bir çalışmaya imza atarak Osmaniye'nin en önemli sorununa çözüm buluyor. Osmaniye Belediyesi ve Birlik Başkanı Kadir Kara, çalışmanın yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Katı Atık Bertaraf Tesisinin, özellikle Yaveriye TOKİ sakinlerinin merakla beklediği bir proje olduğunu ifade eden Başkan Kara, bu konunun aslında Osmaniye ilinin en büyük sorunu olduğunu söyledi.


Bu tesisin yapılması ile artık çöplerin gelişi güzel bir şekilde atılmayacağını dile getiren Başkan Kara, Osmaniye ilinin tamamının evsel atıkları burada ayrıştırılarak depolanacağını ve aynı zamanda bu atıklardan gübre yapılarak gelir elde edileceğini kaydetti.


Birlik ve Belediye Başkanı Kadir Kara şunları söyledi: "Bugün çok önemli bir projenin yapımına başlandı. Birlik üyelerimiz ile birlikte 4 yıldır tesisin yapımı için büyük mücadele verdik. Bundan önce mekanik ve biyolojik ayrıştırma tesisi olarak planlanan Osmaniye Katı Atık Bertaraf Tesisini kompost bir sistemle yani her türlü kokudan ve çevre kirliliğine uzak bir şekilde yapılması konusunda birlikte karar alarak bakanlığın revize projesini uyguladık. Tüm belediye başkanlarımız ve il genel meclisimiz taşın altına ellerini, yüreklerini koydular. Krediler için başvurular yaptık. Çevre Ve Orman Bakanlığı ile görüşmeler yaptık. Uzun uğraşlar verdik. Gelinen nokta itibari ile bugün tesisin yapımı için çalışmalara başladık. Bu vesile ile Osmaniye'mizin en önemli konularından birisinin giderildiğine inanıyor ve düşünüyoruz. Özellikle toplu konut bölgemizin etkilendiği çöp döküm sahasında bu çalışmalar sona erdiği zaman o bölgemizde koku ve diğer etkilendiği hususlardan kurtulacaktır. Ben birlik encümenimize, birlik meclisimize, belediye başkanlarımıza, il genel meclisimize, bu konuda bize destek sağlayan valilerimize, milletvekillerimize ve bakanlığımıza Osmaniye adına teşekkür ediyorum."


Vatan Mahallesi Muhtarı Baki Bayram ise Katı Atık Bertaraf Tesisinin mahalle sakinlerinin merakla beklediği bir çalışma odluğunu söyleyerek, çalışmalarından dolayı Başkan Kadir Kara'ya ve birlik üyelerine teşekkür etti.


Haberler


Geri Dön