26 / 04 / 2024

Osmaniye'de yangın kontrol altına alınamıyor!

Osmaniye'de yangın kontrol altına alınamıyor!

Akdam köyü Akyar Mahallesi'nde, ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyümesi sonucu tedbir amacıyla Akdam ve Gaffarlı köylerindeki evler boşaltıldı...




Rüzgarın etkisiyle şehir merkezine doğru ilerleyen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yaklaşık 10 kadar evin yandığı yangına 3 uçak, 4 helikopter, 20 arazöz, 10 su tankı, 28 pikap ve 200 kişilik ekiple müdahale ediliyor.


Köylülerin de katıldığı söndürme çalışmalarında ekiplerin rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte zorlandığı belirtiliyor. Bölgeye tedbir amacıyla jandarma ve sağlık ekipleri de sevk edildi.


100 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ


Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu,  Adana  Orman Bölge Müdürlüğü Abdurrahman Acer ve Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya da yangın bölgesine giderek çalışmaları izledi.


Kaymakam Yosunkaya, öğle saatlerinde başlayan yangının halen devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar 100 hektar arazi zarar gördü. Müdahale devam ediyor ancak rüzgar nedeniyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle sürdürülüyor" dedi.


Tedbir amacıyla yangın bölgesine yakın evlerin boşaltıldığını ifade eden Yosunkaya, yangını söndürmek için çevre il ve ilçelerden yardım çağırdıklarını bildirdi. 


AA


Geri Dön