26 / 04 / 2024

Osmanlı Halk Pazarı'nda 253 dükkânın anahtar teslimi yapıldı!

Osmanlı Halk Pazarı'nda 253 dükkânın anahtar teslimi yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ve ATO’nun işbirliğiyle şubat ayında temeli atılan ve rekor bir hızla tamamlanan Osmanlı Halk Pazarı’ndaki 253 dükkânın anahtarları sahiplerine teslim edildi.



Geçtiğimiz aralık ayında çıkan yangın sonucu tamamen kül olan ve Büyükşehir Belediyesi ile  Ankara  Ticaret Odası (ATO) işbirliğiyle yeniden yapımı tamamlanan Osmanlı Halk Pazarı'ndaki 253 dükkanın anahtarları, sahiplerine teslim edildi. Yangın yeri kısa sürede temizlenen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in pazar esnafıyla yaptığı toplantının ardından şubat ayında temeli atılan Osmanlı Halk Pazarı, rekor bir sürede tamamlandı. Çevre düzenlemeleriyle, son teknolojinin kullanıldığı kepenkli ve güvenlikli dükkanlarıyla pazarın, esnafın yerleşmesinin ardından 15 gün içinde resmi törenle hizmete açılması bekleniyor.


ESNAFTAN TATLI İKRAMI

Büyükşehir Genel Sekreteri Asım Balcı, Genel Sekreter yardımcıları Vedat Üçpınar ve Yunus Aluç, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz'le birlikte pazar yerini gezdi. Asım Balcı ve beraberindekiler, daha sonra dükkanlarının önünde bekleyen esnafla tek tek tokalaşarak, "Hayırlı olsun, bol kazançlar" temennilerinde bulundu. Anahtarlarını alan esnaf da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Anahtar teslimlerinin ardından katılımcılara esnaf tarafından tatlı ikram edildi.


SON TEKNOLOJİ KULLANILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in taahhütte bulunduğu rekor sürede tamamlanan Osmanlı Halk Pazarı'nda; 253 dükkan, 1 kooperatif koordinasyon merkezi, mescit, abdesthane, bay-bayan tuvaletleri yer alıyor. Isıtma ve soğutması en modern sistemle donatılan, suya ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılan Halk Pazarı'nda, güvenlik amacıyla 24 saat kamerayla izleme ve jenaratör sistemi bulunuyor. Tüm giriş ve çıkışlar, fotoselli ve hava perdeli kapılarla modern bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca dükkanlar, kumandalı ve butonlu çift emniyetli modern görünüşe sahip kepenk sistemiyle donatıldı. Ara koridorların tavanları polikarbon malzemeyle kaplanarak doğal gün ışığından yararlanılması sağlandı. Son teknolojinin kullanıldığı güvenlik sistemleriyle birlikte yeni dükkanlarına kavuşan pazar esnafı, en kısa sürede satışlara başlamak istediklerini söyledi.


AÇILIŞI DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR

Yeni çarşının modern ve estetik görünümüne hayran kalan esnaf, yeni dükkanlara yerleşmeye başlayarak, kısa süre içinde satış yapmak istediklerini belirtti. Pazar yerinin bu kadar kısa sürede kendilerine teslim edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten pazar esnafı, Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası'na teşekkür etti.


'ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLDU'

Esnaf Nedim Gürcan, "Yangını an ve an izledim ve şahit oldum. Ama bugün onun bütün üzüntüleri gitti. Mutluluğunu yaşıyoruz. İlk başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek olsun, ATO başkanımız olsun bize çok yardımcı oldular. Dükkanlarımızı dedikleri günden daha erken teslim aldık. Pazar yeri daha güzel daha modern hale geldi" dedi.



Sabah


Geri Dön