20 / 04 / 2024

Osmanlı İnşaat mağdurları suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor!

Osmanlı İnşaat mağdurları suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor!

Osmanlı İnşaat mağdurları, teslim etmesi gereken 1.200 konut bulunan Osmanlı İnşaat sahibi Osman Nuri Bakırcı, eşi Nuriye Bakırcı ve Osmanlı İnşaat şirket müdürü Müslüm Allı hakkında 25 Temmuz Cumartesi günü suç duyurusunda bulunacak.



Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle adına birçok dava açılan Osmanlı İnşaat sahibi Osman Nuri Bakırcı'nın teslim etmesi gereken 1.200 konut bulunuyor. 


Osmanlı İnşaat mağdurlarından daha önce suç duyurusunda bulunmayan yaklaşık 40 kişi,  25 Temmuz Cumartesi günü saat 16:00'da Bakırköy Adliyesinde toplanacak ve daha sonrasında suç duyurusu işlemlerine başlayacak. 


Mağdurlar hileli satışlarla ilgili dolandırıcılık belgelerinin ellerinde olduğunu ve bu belgeleri savcılığa teslim edeceklerini iddaa ediyorlar.


26 Haziran 2015 tarihinde Bakırköy 16. Ağır Ceza mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, Osman Nuri Bakırcı için yurt dışına çıkma yasağı konulmuş ve 8 Ekim'de gerçekleşecek olan sonraki duruşmaya polis eşliğinde gelmesine karar verilmişti.


“Tacir ve Şirket Yöneticileri ile Kooperatif  Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçu ile hazırlanan iddianamede Bakırcı'nın 2 yıldan 7 yıla kadar cezası isteniyor.  Ancak aynı cezanın 23 ayrı kişi için istenmesi nedeni ile Bakırcı 46 yıldan 161 yıla varan sürelerde yargılanıyor. 


Osman Nuri Bakırcı 16 Haziran 2015 tarihinde yaptığı açıklamada "Projelerimizden bazılarının ruhsatları çıktı kalan projelerimizinde ruhsat çalışmaları devam etmektedir. Tapu çalışmalarımızın bir kısmı çıkmış bir kısmında da devam etmekte olup üzerinde bulunan hacizler temizlendikten ve aramızda olmak istemeyen bir kısım müşterilerle yollarımızı ayırdıktan sonra tapuları daire teslimlerinde hak sahiplerine teslim edeceğiz." şeklinde açıklama yapmıştı. 


Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?


Özge ÇAKIR/Emlakkulisi.com



Geri Dön