29 / 03 / 2024

Osmanlı Yapı Riva'daki arsasını satışa çıkardı!

Osmanlı Yapı Riva'daki arsasını satışa çıkardı!

Habertürk Gazetesi'nden Rahim Ak'ın haberine göre; Ottoman Fonu'nun Galatasaray'ın Riva'da bulunan arazisine komşu olan 824 dönümlük arazisi satışa çıktı. 1 Eylül 2006'da Celaloğlu ailesine 120 milyon dolar ödeyerek alınan arazi satışa çıkarıldı...



Ottoman Fonu'nun Galatasaray'ın Riva'da bulunan arazisine komşu olan 824 dönümlük arazisi satışa çıktı. Kulübün bir zamanlar yüzde 20'sine sahip olan QVT Fonu ile bağlantılı olan Ottoman Fonu sahip olduğu araziyi 1 Eylül 2006'da Celaloğlu ailesine 120 milyon dolar ödeyerek almıştı. Ottoman Finance Company'nin Türkiye'deki şirketi Osmanlı Yapı, geçen 40 aylık sürede imar planlarını onaylattı. Bunun yanı sıra 3'üncü köprü yolu da kesinleşince villa ve lüks konut olabilecek arazi satışa çıktı. 


Satış ilanında arazinin 1/1000 imar planının onaylandığı ve 3'üncü köprü Riva çıkışma 5 kilometre uzaklıkta olduğu belirtildi. Toplam 188 bin 400 metrekarelik inşaat alanına sahip arazinin tümünün veya parseller halinde satılabileceği ifade edildi. QVT, Ottoman Fonu'nun yüzde 26'sına sahip bulunuyor. Osmanlı Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Kalpakçıoğlu, daha önce QVT'ye danışmanlık yapmıştı. 


CİMBOM'UN ARAZİSİ BİN DÖNÜM 

16 bin dönümlük Beylik Mandra Çiftliği'nin sahibi olan Celaloğlu ailesi, kısa bir süre öncesine kadar Riva'nın tek sahibi idi. îmar çalışması sırasında 5 milyon 500 bin metrekarelik bir araziyi yol ve yeşil alan olarak terk eden ve kalan araziyi de parselleyerek satan ailenin elinde son satıştan sonra 350 bin dönüm arazi kaldı. Galatasaray'ın arazisi ise 1000 dönüm. 


KİMLERİN ARAZİSİ VAR? 

Riva'daki arazilerin 6 milyon metrekaresinde Celaloğlu ailesi ile Alarko Grubu mahkemelik. Riva'nın 1 milyon 175 bin metrekaresi Galatasaray'a ait. Ayrıca 1000 bölgede Orhan Yavuz ve Uzunhasan ailesinin 500 biner metrekare, Yapı Kredi'nin 450 bin metrekare, Sabancı Çalışanları Kooperatifi'nin ise 100 bin metrekare arazisi bulunuyor.


Rahim Ak/Habertürk Gazetesi


Geri Dön