20 / 04 / 2024

Osmanlı'nın ilk belediye binası 16 Mayıs'ta açılacak!

Osmanlı'nın ilk belediye binası 16 Mayıs'ta açılacak!

Restore edilen " Osmanlı 'nın ilk belediye binası ", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 16 Mayıs 'ta açılacak.



Beyoğlu Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, "6. Daire" adıyla 7 Haziran 1858'de kurulan tarihteki ilk belediye binası, restorasyon, koruma ve işlevlendirme çalışmalarının başladığı 2012 yılına kadar şehircilik ve idare hizmetlerinin merkezi oldu.


Tarihi bina, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın öncülüğünde, aslı korunarak modern çağın ihtiyaçlarına göre restore edildi. 


Restorasyon çerçevesinde, Tanzimat'ın ürünü olan binanın Hünkar ve Resepsiyon Birimi kapısı aynı anda fonksiyonel kullanıma açıldı.


Ayrıca binada zamanla oluşan tahribat, aslına uygun şekilde onarıldı, binanın, fiziksel, mimari ve işlevsel özelliklerine zarar veren, mimari miras niteliği taşımayan eklentileri kaldırıldı.


Çalışmayla mimari belge niteliği taşıyan yapının formu ortaya çıkarıldı, Tanzimat ile 21. yüzyıl mimarisi arasında uyumlu bir ilişki kuruldu ve Beyoğlu'na ekonomik değer kazandırıldı.


 


- Çok fonksiyonlu hizmet kompleksi


 


Tarihi belediye binası, 2012 yılına kadar 600 metrekare kapalı alanla hizmet verirken, boş alanların mimari ve mühendislik çalışmalarıyla işlevlendirilmesinden sonra 7 bin metrekare kapalı alanı olan çok fonksiyonlu bir hizmet kompleksi kimliği kazandı.


Yenilenen Beyoğlu Belediye binasında, meclis salonu, fuaye alanı, başkanlık, toplantı odası, konuk ağırlama salonu, başkan yardımcısı odaları, müdürlükler, hizmet birimleri, dış ilişkiler ofisi, meclis grup odaları, sanat galerisi, resepsiyon birimi, kafeterya ve restoran bulunuyor.


Binada artık sempozyumlar, sergiler, uluslararası ağırlamalar, resepsiyonlar dış desteğe ihtiyaç duyulmaksızın gerçekleştirilebilecek.


Abdülhamit Han'ın yaptırdığı "Osmanlı'nin ilk belediye binası" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 16 Mayıs Cumartesi günü resmi olarak açılacak.



AA


Geri Dön