29 / 03 / 2024

Otel yatırımlarında Hilton ilk sırada yer alıyor!

Otel yatırımlarında Hilton ilk sırada yer alıyor!

Tophotelprojects'in araştırmasına göre, ABD merkezli zincir oteller grubu Hilton Worldwide, Hilton markası altında yapımını sürdürdüğü 60 otel projesinde 10 bin 98 adet oda ile dünyada otel yatırımlarında birinci sırada...




İstiklal Uluslararası zincir otel gruplarının farklı bölgelerde otel yatırımları bulunuyor. Dünya genelinde oda sayısı bakımından en büyük 10 otel grubunun toplam 239 otel projesi hayata geçirilmek üzere gün sayıyor. Almanya merkezli otel yatırımları araştırma kuruluşu Tophotelprojects'in araştırmasına göre, ABD merkezli zincir oteller grubu Hilton Worldwide, Hilton markası altında yapımını sürdürdüğü 60 otel projesinde 10 bin 98 adet oda ile dünyada otel yatırımlarında birinci sırada yer alıyor.
Oda sayısı açısından bakıldığında, Hilton'u 23 otel projesinde 7 bin 719 ile InterContienetal grubunun alt grubu Holiday Inn Express'in Holiday Inn markası izliyor. Marriott International Grubu ise Marriott markası ile toplam 53 otel projesinde 7 bin 50 odanın inşasına devam ediyor. Bir diğer uluslar arası otel zinciri Best Westem'in aynı adlı markası ile toplam 30 otel projesinde 4 bin 775, Hilton Worldwide'ın ekonomi sınıfı markalarından Hampton Inn by Hilton ile 29 otel projesinde yapımı süren 3 bin 901 odası bulunuyor.
Bir diğer büyük zincir oteller grubu Starwood, Sheraton markası ile 25 otel projesi kapsamında 5 bin 574 oda yaparken, Fransa merkezli Accor Grubu ise Ibis markası ile 18 yeni otel projesinde bin 978 odanın inşasını sürdürüyor.


İstanbul İstiklal Gazetesi

Geri Dön