19 / 04 / 2024

OTİS'ten Türkiye'nin en hızlı asansörü!

OTİS'ten Türkiye'nin en hızlı asansörü!

OTİS Türkiye'nin 7 metreyi 1 saniyede katederek 'Türkiye'nin en hızlı asansörü' unvanını elde eden asansörleri, 'Akıllı Yolcu Yönlendirme' sistemiyle de binadaki trafik akışını en pratik şekilde sağlıyor.



OTİS Türkiye, Zorlu Gayrimenkul'ün projesi Levent 199 için dizayn ettiği 'hızlı', 'akıllı' ve 'çift katlı' asansör sistemiyle bir ilke daha imza attı. Otis Türkiye'nin, 7 metreyi 1 saniyede katederek 'Türkiye'nin en hızlı asansörü' unvanını elde eden 'Çift Katlı Kabin' sistemine sahip asansörleri, 'Akıllı Yolcu Yönlendirme' sistemiyle de binadaki trafik akışını en pratik şekilde sağlıyor. Türkiye'de Buga Otis Asansör olarak faaliyet gösteren firma, dünyanın en büyük insan taşıma ürünleri üreticisi olan United Technologies grubunun Bina ve Endüstriyel Sistemler çatısı altında bulunuyor. 


40 katlı yapının çekirdeğinden yukarı yükselen ve tüm düşey sirkülasyondan sorumlu 10 adet şahıs asansörü, 2 bin 700 kg taşıma kapasitesine sahip. 4 ve 7 m/ sn hıza ulaşan asansörler ayrıca, 'CompassPlus' sistemi yardımıyla binadaki trafik akışını en çabuk ve etkili şekilde yönlendiriyor. İstanbul'un kalbinde yer alan prestijli projelerde Otis'i görmekten gurur duyduğunu belirten Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, "Çift Katlı Kabin asansör sistemi, yüksek binalardaki ulaşım yoğunluğunu önemli ölçüde rahatlatıyor. Kullanıcılar, tabelalar yardımıyla tek katlar için alt kabine, çift katlar için üst kabine yönlendiriliyor. 'Double Deck' asansörler, iki ayrı kata aynı anda üst ve alt kabin tarafından yolcu taşıyabiliyor" dedi. 


Takvim Ek


Geri Dön