16 / 04 / 2024

Otistik Bireyler Derneği’nin hizmet binası açıldı!

Otistik Bireyler Derneği’nin hizmet binası açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yer tahsisiyle bir yuvaya kavuşan Otistik Bireyler Derneği’nin hizmet binası açıldı. Açılışı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, “Engelsiz bir yaşam, engelsiz bir şehir keyfini yaşayacağız” dedi.



Otistik Bireyler Derneği’nin hizmet binası Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açıldı. Açılışa Başkan Menderes Türel ve eşi Ebru Türel de katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Başkan Türel, “Dünyanın en zor işi nedir diye sorulursa buna verilecek tek cevap engelli yavrusu olan anne ve babanın yaptığı iştir deriz. Bu konuda ne kadar duyarlı olmamız gerektiğini hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Gereğini yapmak için elimizden geleni ortaya koyuyoruz. Küçük bir başlangıç burada yaptığımız. Konu gündemimize geldiğinde derhal yer tahsisi ve tadilatla ilgili çalışmaları arkadaşlarımız yürüttüler ve bu noktaya gelebildik. Bundan sonra da yine aynı çalışmalara devam edeceğiz. Engelsiz bir yaşam, engelsiz bir şehir keyfini yaşayacağız” diye konuştu.


DERNEK İÇİN TAHSİS EDİLDİ


23 yaşında otizm engelli bir çocuğun annesi olduğunu söyleyen Otistik Bireyler Derneği Başkanı Nilhan Kırdı, derneğin 2009 yılında otizm engelli çocukları olan ailelerin bütünleşmesiyle kurulduğunu söyledi. Kırdı, “Derneğimiz kurulduğunda çok başarı sağlayamadık. Başkanımız Menderes Türel sayesinde şu anda bir ivme kazandık. Dernek için yer tahsisini sağladılar. Başımızı sokacak bir yerimiz oldu. Antalya Valiliği de çok büyük destek verdi. Çocuklarımızın bizler ölünce ne olacak kaygıları henüz son bulmadı. Bizler çocuklarımız için bir yaşam köyü var olsun istiyoruz. Bu küçük daire bizim için bir başlangıç” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön