23 / 04 / 2024

Otogar Başakşehir metrosunun resmi açılışı bugün yapılıyor!

Otogar Başakşehir metrosunun resmi açılışı bugün yapılıyor!

İstanbul’un her yerine metro yapma hedefinin son durağı Otogar- Başakşehir-Olimpiyatkent hattı oldu. 27.1 kilometre uzunluğundaki metro 2.865 milyar TL’ye mal oldu. Resmi açılış bugün yapılıyor...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl açtığı Kadıköy-Kartal hattından sonra Avrupa Yakası’nın en büyük metro hatlarından Esenler-Başakşehir metrosunun resmi açılışı da bugün yapılacak. 2 milyar 865 milyon liraya mal olan 21.7 kilometrelik hattın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş yapacak.  

16 istasyondan oluşan metro, saatte 111 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip. 114 araçla hizmet verecek metro hattında zeminde kabartmalı yürüme yolları, yürüyen merpenler, asansörler, ikaz ve tutunma barları  engelliler göz önünde tutularak projelendirildi. 


Vagonlarda yolcuların konforu için dinamik yol haritası, kapalı devre televizyon sistemi, bilgilendirme ekranları var. Ateşe dayanıklı malzemeden üretilen koltukların yanı sıra konforlu ulaşım için titreşim ve ses izolasyonu da var. 


Yeni metro hattı Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi, İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonlarından oluşuyor.



Akşam Gazetesi


Geri Dön