24 / 04 / 2024

Otostat ile Sancaktepe'ye 2'nci el merkezi geliyor!

Otostat ile Sancaktepe'ye 2'nci el merkezi geliyor!

İstanbul Sancaktepe’de, 200 milyon lira yatırımla ikinci el otomobil ticaret merkezi kuruluyor. Otostat; markaların yetkili bayilerini, ikinci el pazarındaki firmaları, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak .



Gülan Grup, ikinci el otomobil ticaret merkezi Otostat projesini 200 milyon liralık yatırımla İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirecek. Otostat; otomotiv markalarının yetkili bayileri, ikinci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak. Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, Otostat'ta müşterilerin ekspertizi yapılmış ikinci el araçlara kolay şekilde ulaşabileceğini, böylelikle otomobil ticaretinin, işletme giderlerinin en aza indirilmesiyle daha kârlı, teknolojik ve modern koşullarda yapılacağını söyledi. İkinci el otomobil sektöründe büyük bir potansiyel olduğuna işaret eden Gülan, ilk 10 ayda Türkiye'de 3 milyon 846 bin aracın el değiştirdiğini, bunun 878 bin 262'sinin İstanbul'da gerçekleştiğini kaydetti. Gülan, geçen yıl 4 milyon 397 bin olarak gerçekleşen ikinci el satışlarının bu yılın sonunda yüzde 4 artacağı öngörüsünde bulundu.


Takvim


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Otomotiv sektörünün öncü markalarının yetkili bayileri, 2’nci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak olan ‘Otostat’ isimli projeyi hayata geçirmeye hazırlandıklarını aktaran Alp Gülan,  “Burası otomobil dünyasının eko sisteminin oluşturulacağı bir otomobil yaşam merkezi olacak. Müşterilerimiz, ikinci el araç ekspertizi yapılmış araçlara çok kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Böylelikle otomobil ticareti, işletme giderlerinin en aza indirilmesiyle daha kârlı, teknolojik ve modern koşullarda yapılacak” dedi. TEM Sancaktepe’de 130 bin metrekarede teras dahil 4 katlı bir kompleks olacak şekilde yapımına devam edilen proje toplam 340 bağımsız birimden oluşuyor. Gülan, Otostat projesinde işyerlerinin metrekare fiyatlarının 4 bin 500 ile 6 bin TL arasında değişeceğini belirterek şunları söyledi:


“Projenin birinci etabı 2017 yılının son çeyreğinde hizmete girecek. 2018 yılı sonunda tamamlanacak kompleksteki işyerlerinin yüzde 10’u ise şimdiden satılmış durumda. Kafe ve restoranların yer aldığı sosyal alanları da içine alan bir ‘atrium’ mantığı ile hareket edilen Otostat’da; çalışanların ve gelecek müşterilerin her türlü ihtiyaç ve beklentilerini karşılanacak. Alışveriş yapmak isteyenler markete, spor yapmak isteyenler spor salonuna, kendileri işlerini tamamlarken çocukları oyun alanlarına gidebilecekler. Şehir dışından gelecek olanlar için toplantı salonlarının da yer aldığı 24 odalı bir otel de Otostat kompleksi içinde bulunacak. 


Hürriyet


Geri Dön