26 / 04 / 2024

Otoyol Projesi ev fiyatlarını uçurdu!

Otoyol Projesi ev fiyatlarını uçurdu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesinin etkileri Bursa'da düzenlenen Emlak Zirvesi'nde masaya yatırıldı. Toplantıda bölgesel fiyatlarda büyük bir artış yaşandığına dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...



İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol Projesinin bölgesel etkileri Bursa'da düzenlenen Emlak Zirvesi'nde masaya yatırıldı. 

Etkinliğe İstanbul, Bursa,  İzmir  ve Kocaeli Emlak Odası Başkanlarının yanı sıra İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kumlu Başkanı (İMSİAD) Namık Ziya Mescioğlu ve Bakyapı İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Veysel Bakgör katıldı. 


Otoyol projesiyle bölgesel fiyatlarda büyük bir artış yaşandığını dile getiren Bursa Emlak Müşavirleri Odası Yönetim Kunılu Başkanı Erdal Çelebi, özellikle arsa ve arazi bedellerinde tavan fiyat seviyesine gelindiğini söyledi. Fiyatlardaki artışın sebepleri hakkında açıklamalarda bulunan Çelebi, "Bölgesel bazda yaşanan gelişmeler emlak sektörünü doğrudan etkiledi. 


Başta Bursa olmak üzere, Kocaeli ve İzmir arasındaki tüm akslarda önemli bir fiyat artışı var. 

Sanayi alanlarının bu bölgede olması ve kentlerin batı yönlü gelişimini de göz önüne alırsak bu fiyat artışlarını doğal karşılamak gerekir. 


Özellikle köprünün açılması ve otoyolun devreye girmesi ile fiyatlarda yeni bir artış yaşanması kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. 


Dokuz Sütun


Geri Dön