26 / 04 / 2024

ÖTV indirimi etkisini yitirdi Vestel son çeyreğe kilitlendi

ÖTV indirimi etkisini yitirdi Vestel son çeyreğe kilitlendi

2 milyon euroluk yatırımla Maslak'taki yeni yerine taşınan Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) açılışına katılan Vestel İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay sektörle ilgili değerlendirmeler yaptı



İç pazarda sektörün ilk çeyrekte önemli miktarda küçülme yaşadığını, mart sonundan itibaren ÖTV indirimiyle beraber ikinci çeyreği geçen yıla yakın bir şekilde kapattıklarını belirten Hatay, "Sektörde ilk 6 ayda hâlâ yüzde 13'lük küçülme var" dedi. Sektör için temmuz - ağustos aylarında buzdolabı ve klima hariç sektördeki satışların yavaş olduğuna dikkat çeken Hatay, "Ramazan, yaz mevsimi ve okula dönüş aynı aya döneme denk geldi. Bizi zor bir ay bekliyor. Asıl önemli sezon son çeyrek" dedi. Tefal, Moulinex, Rowenta markalarını bünyesinde bulunduran Groupe SEB Türkiye Müdürü Semih Şeftali ise Ramazan ayında satışların artmasını beklediklerini söyledi. "Ramazan ayında daha çok tencere ve tava satılıyor" diyen Şeftali, büyükşehirlerde yapışmaz, Anadolu'da ise çelik tencere ve tavaların daha çok satıldığını söyledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Vergi artınca beyaz eşya satışları durdu  
 
Küresel krizin etkisini azaltmak için bazı sektörlerde uygulanan vergi indirimleri adeta mumla aranır hale geldi. 
 
Vestel Şirketler Grubu'nun İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, ÖTV teşvikinin kademeli olarak azaltılmasının etkisini temmuz ayından itibaren satışlarda durgunluk olarak hissetmeye başladıklarını söyledi. Vestel'in sponsorları arasında yer aldığı Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nin (MSA) Maslak'taki yeni binası açıldı. Düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Hatay, şunları söyledi: "İlk üç ay Türkiye'deki beyaz eşya sektörünün satışlarında yüzde 25'e varan bir düşüş vardı. Ondan sonra ÖTV indirimi kararının çıkmasıyla bir toparlanma oldu, ama yine de beyaz eşya ve elektronik pazarı, geçen yıla göre yüzde 14'lük küçülmeyle ilk yarıyı bitirdi. ÖTV'nin kademeli olarak azaltılmasının etkisini biz de hissettik. Mayıs-hazirandaki canlılık temmuzda yoktu." İhracatlarının ise güçlü bir şekilde devam ettiğini kaydeden Hatay, "Bu yıl için 7 milyon adet LCD ihracatı ve buradan 1,2 milyar Euro gelir elde etme hedefimizde bir değişiklik yok. Revize etmeyi düşünmüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Profesyonel aşçılık okulu Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), 2 milyon Euro'nun üzerinde yatırımla kurduğu yeni binasını Maslak'ta açtı. Öğrencilerini 8 ayda meslek sahibi yapan akademinin mezunları 1.000-1.500 lira arasında bir maaşla işe giriyor.
Arif Bayraktar/Zaman


Geri Dön