19 / 04 / 2024

Oyakkent 3.etap için genel kurur kararı yönetimde!

Oyakkent 3.etap için genel kurur kararı yönetimde!

Oyak İnşaat'ın Başakşehir'de hayata geçirdiği Oyakkent projesinin 3. etabı için genel kurulda karar alındı. Uzun süredir başlaması beklenen Oyakkent 3.etap projesinde 1.500 konut planlanıyor. Alınan karara göre 3.etap projesi üye olmayan 3. şahıslara satı




Oyak İnşaat'ın Başakşehir'de hayata geçirdiği Oyakkent projesinin 3. etabı için genel kurulda karar alındı. Uzun süredir başlaması beklenen Oyakkent 3.etap projesinde 1.500 konut planlanıyor.


Geçtiğimiz yıl başlayacağı söylenen proje baştan aşağı değiştiği için ertelenmişti. Oyak İnşaat, 1. ve 2. etapta bu zamana kadar toplam 2 bin 74 konutu teslim etti. Ancak 3. etap belirsizliğini koruyordu.


16 Mayıs 2015 tarihinde yapılan OYAK 55'inci Olağan Genel Kurulu'nda alınan karar ve temenniler arasında Oyakkent ilişkin karar alındı. Buna göre Oyakkent projesi, toplu ya da etaplar halinde, satış, kiralama, kat karşılığı, hasılat paylaşımı, yap işlet devret usulü vb. yöntemlerle, kamuya duyurularak açılacak ihalelerle yapılacak.


Oyakkent 1. ve 2. etapta satışlar üyelere yapılmıştı. Kalan daireler açık satışa sunulmuştu. 3. etap projesinin üye olmayan 3. şahıslara satılacağı kararı verildi.


Oyakkent projesiyle ilgili alınan karar şu an yönetimde. Ne zaman başlayacağı hala kesinlik kazanmadı. 1.500 konutluk Oyakkent 3.etap projesinde 1+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri olacak.


İşte alınan o karar;


OYAK’ın mülkiyetinde bulunan, Başakşehir (İkitelli) OYAKKENT arazisi içerisindeki konut, ticari, özel proje ve sosyal donatı alanlarının, aktüeryal denge, şeffaflık, bireysel eşitlik ve kaynakların adil dağılımı prensipleri çerçevesinde, raporda açıklanan bölgesel stratejik değerlendirmeler dikkate alınarak, toplu, tek tek veya kısımlar halinde satış, kiralama, kat karşılığı, hasılat paylaşımı, yap işlet devret usulü vb. yöntemlerle, kamuya duyurularak açılacak ihalelerle rekabet ve piyasa koşullarına göre en verimli şekilde değerlendirilmesi için Yönetim Kuruluna yetki verilmesini ve olursa yapılan işlemler hakkında Genel Kurullarda bilgi sunulması,



Oyak Genel Kurulu'nda alınan bir diğer karar ise konut kredisi miktarı. Konut kredisi miktarı üst limitinin 190 bin TL’ye çıkarılmasını ve 1 Haziran 2015 tarihinden geçerli olmak üzere hak eden üyelere kullandırılması kararı yönetime iletildi.





 Tel  : 0 212 487 39 99

Web: www.oyakinsaat.com.tr

Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com



Geri Dön