28 / 03 / 2024

ÖYK, 79 milyon TL'lik arsanın Çelikler'e satışını onayladı!

ÖYK, 79 milyon TL'lik arsanın Çelikler'e satışını onayladı!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, İstanbul Bahçelievler'deki arsanın 79 milyon TL bedelle Çelikler Taahhüt İnşaat'a satılmasına karar verdi. Kurul ayrıca Kuşadası'nın Davutlar Köyü'ndeki arsanın da 2 milyon 370 bin TL teklif veren Hüseyin Karakoç'a satılmasını



 

Özelleştirme Yüksek Kurulunca, özelleştirme kapsamına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı, İstanbul Bahçelievler İlçesinde bulunan 14.576,53 metrekare yüzölçümlü arsanın 79 milyon lira bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.ye satılmasına karar verildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının 4 adet "Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı" Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 1 Haziran 2010 tarih ve 2010/31 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, K.tepe Mevkii, 9351 nolu parsele yönelik "Prestij Hizmet Alanı", "Park Alanı", "Yol","Trafo Alanı" kullanım kararları getirilmesine ilişkin 2 paftadan oluşan 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği" ve "1 paftadan oluşan 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Onaylanan imar planları Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığına gönderilecek.

Kurul ayrıca Mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş. (TTA) adına kayıtlı Diyarbakır İli, Merkez İlçesi, Kayapınar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan çeşitli  parsellere yönelik hazırlanan, 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile, "Gelişme Konut Alanı , Ticaret Alanı, Akaryakıt ve LPG Satış İstasyonu , Sağlık Tesis Alanı , Eğitim Tesisleri Alanı, Dini Tesis Alanı Park, Çocuk Bahçesi ve Yol" kullanım kararı önerilmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğini de onayladı.

ÖYK,özelleştirme kapsam ve programına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı; İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna Mahallesinde 1542 ada 35 nolu parseldeki 14.576,53 metrekare yüzölçümlü arsanın "satış" yöntemiyle ve "pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen yapılan ihale çerçevesinde, ihale konusu arsaya, 79 milyon Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi. Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminat, İdare lehine irat kaydedilerek, 78 milyon 900 bin Türk Lirası bedelle ikinci teklifi veren Cihanbeyli Madencilik Tuz Nakliyat Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye satılması, bu şirketin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatın İdare lehine irat kaydedilmesi ve ihalenin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Özelleştirme kapsam ve programına alınan Maliye Hazinesi adına kayıtlı; Aydın İli, Kuşadası İlçesi, Davutlar Köyü, 735 ada, 2 nolu parselde bulunan 4.690,29 metrekare  yüzölçümlü arsanın "satış" yöntemiyle ve "pazarlık usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmesini teminen yapılan ihale kapsamında da, söz konusu taşınmazın 2 milyon 410 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Yapı-Tek İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye satılmasına, şirketin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine, 2 milyon 370 bin lira bedelle ikinci teklifi veren Hüseyin Karakoça satılmasına karar verildi.

 

AA

 


Geri Dön