19 / 04 / 2024

Oylat kaplıcaları şifa arayanları ağarlıyor!

Oylat kaplıcaları şifa arayanları ağarlıyor!

İnegöl'ün en önemli marka değerlerinden biri Oylat Kaplıcaları, şifalı sularının yanı sıra doğal güzellikleri ve havasıyla dikkat çekiyor...



Bursa - Eskişehir karayolu üzerinde Yenişehir havalimanına 50 km inegöle 27 km uzaklıktaki oylat kaplıcaları Uludağ'a sırtını dayamış olup iki tarafı yemyeşil vadiler ile çevrili bir yamaç üstüne kurulmuştur. Oylat deresinin suladığı vadi, doğanın sessizliği ve yumuşaklığı sayesinde dinlendirici bir özelliğe sahiptir. 


Çeşitli hastalıklara şifa dağıtan oylat kaplıcaları bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Romatizma, kireçlenme, siyatik,hipertansiyon, ağrılı sinir hastalıkları,sürmenaj, çocuk felci, kadın hastalıkları, sinir yıpranmaları, stres,kırık sekeller, idrar yolu iltihabı, taş, kum düşürme, mide ülseri, cilt hastalıkları ve selülit gibi hastalıklara doğar tedavi kaynağıdır.


Deniz seviyesinden 840 metre yükseklikte olan oylat kaplıcaları Uludağ eteklerinde dağ ve iklim tedavisi için gerekli bütün özelliklere sahiptir. 


Dört mevsim düşlediğiniz tatili Oylat'ta bulabilirsiniz. Oylat Kaplıcaları Turizm A.Ş. bünyesinde Yeni Çağlayan, Çağlayan, Aşiyan ve Aşiyan Apart otellerinde dağ manzaralı odalarda kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir ortamda yeşilin en güzel tonlarına bir kez daha hayran kalabilir, +40 derecede çıkan termal suyunda yeniden doğduğunuzu hissedebilirsiniz. Açık büfe kahvaltı, akşam yemeği, dört bir yanı orman manzaralı olan restoran ve kafeteryasıyla sizlere eşsiz bir tatil seçeneği sunmaktadır.Dört mevsim sağlık, dört mevsim dinlenme ve huzuru yalnız Oylat Kaplıcalarında bulabilirsiniz. 


Birbirine bağlı iki kattan oluşan oylat mağarası Türkiye'nin ikinci büyük mağarasıdır.Uzunluğu 750 metre olan mağarada on binlerce yıl önce oluşmuş sarkık ve dikitlerin büyülü dünyasından etkileneceksiniz.Oylat mağarasının havası astım ve bronşit hastalığına iyi gelmektedir.




Geri Dön