25 / 04 / 2024

Oylat Kaplıcaları'nın turizm potansiyeli artırılacak!

Oylat Kaplıcaları'nın turizm potansiyeli artırılacak!

Uludağ Üniversitesi ile İnegöl Belediyesi arasında ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu proje sözleşmesi imzalandı...



İnegöl ilçesinde dört mevsim tatil imkanı sunan Oylat Kaplıcaları'nın turizm potansiyelinin artırılması için Uludağ Üniversitesi (UÜ) ile İnegöl Belediyesi arasında ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu proje sözleşmesi imzalandı. 

     UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, UÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nce desteklenen, ''Termal Turizm Müşteri Potansiyelinin Analizi: İnegöl Oylat Kaplıcaları Örneği'' konulu üniversite-sektör işbirliği projesinin imza töreninde, bu projenin başarılı olacağına inandığını söyledi. 

     Bursa'nın, turizm potansiyeli yüksek olan ancak yeterince turist çekemeyen bir il olduğuna dikkati çeken Karagöz, ''Sayın Valimizin daha fazla turist gelmesi için büyük gayretleri olmuştur. Özellikle termal turizmini geliştirmesi açısından. Büyükşehir Belediye Başkanımızın keza çalışmaları var. Tabii İnegöl de büyük bir potansiyele sahip. Hocalarımız bu potansiyeli değerlendirmek için bu projeyi ortaya atmışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, projenin hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu. 

     İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ilçelerinde faal durumda iki sanayi bölgesinin bulunduğunu, buralarda mobilya sektöründe bin 500 firmanın faaliyet gösterdiğini belirtti. 

     Aktaş, bunun birçok ilde bulunmayan değer olduğunu vurgulayarak, ''Takdir edersiniz ki bununla ilgili çok iş ve beyin gücüne ihtiyaç var. Yüksekokulumuz bu noktada gerçekten faydalı oluyor. Ben faydanın fakülte ile birlikte daha üst düzeye çıkacağına inanıyorum. Bu tür sosyal projelerle birlikte şehrimize ciddi kazanımlar sağlayacağız'' dedi. 

     Projenin hayata geçirileceği Oylat'ın İnegöl'e 26 kilometre uzaklıkta bulunduğunu ancak ülkedeki birçok kaplıca gibi sorunlarının olduğunu anlatan Aktaş, bu projenin bölgedeki turizm potansiyelini artıracağını ifade etti. 

     UÜ İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat da üniversitenin öğrenci yetiştirmek ve bulunduğu yörenin ekonomisini geliştirmek gibi iki işlevi bulunduğunu belirterek, ''Bu çalışmayla Oylat'a yeni bir ufuk getirip, bilimsel anlamda katkılar sağlayacağız. Projenin çok faydalı sonuçlar vereceğine inanıyorum'' dedi. 


AA


Geri Dön