26 / 04 / 2024

Öz Kayseri İnşaat Kayseri'de lüks konut inşa ediyor!

Öz Kayseri İnşaat Kayseri'de lüks konut inşa ediyor!

Kayseri'nin "kalite"yi önceleyen lider firmalarından Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arslantaş ile inşaat ve emlak sektörünü konuşarak; emlak alırken nelere dikkat edileceği hususunda tüyolar alındı.



Kayseri'nin "kalite"yi önceleyen lider firmalarından Öz Kayseri İnşaat (ÖKİ) Yönetim Kurulu Başkanı Naci Arslantaş ile inşaat ve emlak sektörünü konuştu.


Kayseri'nin sayılı firmalarından birisiniz. Bu günden öncesini alalım. Yani nasıl başladınız bu işe? Bugünlere nasıl geldiniz? 


Benim inşaatta geçmişim 1978'lere dayanır. 0 zaman biz hasbel kader bir ev sahibi olalım dedik ve kooperatif kurduk. 0 kooperatifin başkanlığını yürüttüm. Talaşta 2 apartman, 48 daire yaptık. Orda 24 sene oturdum ki her kooperatif başkanı gidip de kendi yaptığı yende oturmaz. Emekli olduktan sonra inşaat firmasında müdür olarak çalıştım. 2001 yılında kendi "işimizi yapalım dedik. Öz Kayseri İnşaat Emlak diye firma kurduk derken 2007'de Erkilet'te inşaat denemesi yapalım dedik. Onu yaptık fakat 2008'de kriz vardı inşaat sektöründe. Ara verdik, 2010 yılında tekrar Zümrütte başladık, oradan Talas'a geçtik derken 1,2,3 şantiyeler çoğalmaya başladı. 2013 yılının ilk ayından itibaren de Öz Kayseri İnşaatı kapatıp ÖKİ İnşaat diye LTD Şirketi olduk. Ondan bu yana da devam ediyoruz. Projelerimiz bittikçe çoğalıyor. 


"EN BÜYÜK DEĞİL, EN KALİTELİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ" 


ÖKİ bir marka oldu artık. Öz Kayseri İnşaat, açılımı oluyor. "Biz binaya değil kaliteye önem veriyoruz" diyorsunuz. Müşterilerinizin memnuniyet oranını ölçüyor musunuz? 


Bizim sloganımız şu. En büyük değil en kaliteli olmaya çalışıyoruz. Bizim kalitemiz nereden belli oluyor? Satışlarımızdan belli oluyor. Bizim inşaatlarımız bitmeden dairelerimiz biter. Şu anda 7. ayın sonunda teslim edeceğimiz blokta 2 daire var. Gelecek sene teslim edeceğimiz blokta da 2 daire var. Burada bizim kalitede ne kadar önde olduğumuz ortada. Bizim başlıca 4 özelliğimiz şu: 


1) Kaliteli yapmak, 

2) Hızlı yapmak, 

3) Müşteriye satışlarda faizdi şuydu buydu gibi şeyleri uygulamamak satış politikamız, 

4) Yaptığımız işin arkasında olmamızdır. Yani 'Bu daireyi sana teslim ettim, bu iş bitti arkadaş' yok bizde. Biz en az 1 yıl, 2 yıl bu işin peşinde devam ediyoruz. Biraz önce teslim ettiğimiz dairelerin birinde müşterimiz arıyor, kapı pervazlarımda düşme var, diyor. Hemen Teknik Müdür aradı, bu işi halledin, dedi. 2014'ün 10. ayında teslim ettiğimiz daire. Bizde müşteri memnuniyeti ön planda. Teslim ettiğimiz daire sahiplerinin yüzde 98'inden dua alıyoruz. 


KAYSERİ'NİN HER SEMTİNDE, HERKESE GÖRE PROJELERİMİZ VAR" 


Kayseri odaklı mı çalışıyorsunuz? 


Şu anda Kayseri odaklı çalışıyoruz. Pek dışarıya açılmayı düşünmedik. Kayseri'nin her semtinde olmaya gayret gösteriyoruz, çünkü bir esnaf tereğjne her çeşit malı koyar, her müşteriye hitap etmek için. Biz de her ekonomik gücü, her sosyal alt yapısı olan yerlerde, herkese göre bir proje yapmaya çalışıyoruz Lüks projelerimiz hariç diğer projelerimizde bir fark yok. Talaşta ne yapıyorsak İldem'de de o. İldem'de ne yapıyorsak Ambar'da da aynı daireyi yapıyoruz. Aynı kaliteyi her yere götürüyoruz Her yerde marka kullanıyoruz. Kaliteden taviz vermiyoruz. Standart dairelerimizde bir kalite standardımız var ancak lüks konutlarda farklı malzemeler kullanıyoruz. 


"EV ALMAK İSTEYENLER FİRMANIN GÜVENİLİRLİĞİ VE TAPU İŞLERİNE DİKKAT ETMELİ"


Ev almak isteyen çok. Siz de bu işin duayenleşmiş Islmlerindensiniz. Sizin gibi bir isimden ev almak isteyenlere tavsiyeler alabilir miyiz? 


Birincisi müşteri kendi bütçesine göre hareket ediyor. Ev almak isteyenlere tavsiyem ilk olarak firmanın güvenirliliğini bakmalı. 25'i ise yapılan işin kalitesine en azından kapısından penceresine lavaboya baksın. Tapularını almaya dikkat etsinler. Ödemeleri yaparken banka kanalıyla yapmaya gayret etsinler. Bizim Kayseri'nin alıcıları iyi bilirler. Kaliteden de anlarlar. Kayseri'de gerçekten bu iş oturdu diyebilirim. 


"SADECE KAYSERİ'DE 5573, ALMANYA'NIN GENELİNDE 2700 MÜTEAHHİT VAR"


Geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Mustafa Bitaş; inşaat sektörüne büyük ilginin olduğunu, müteahhitlerin dışarıya açılmasını istemişti. Müteahhitlerin durumu nasıl? 


Kayseri'de en lüks daireyi Arap ülkelerinde satamazsın. Burada standart inşaatlarda baya iyi bir sürüm var. Lüks inşaatlarda zorlanıyorsunuz. Yapımda ve satışta zorlanıyorsunuz. Kayseri iç Anadolu'nun en fazla göç alan vilayetidir. Kayserili nüfus yüzde 50'nin altjna düşmüştür. İstatistiklerde okudum; Kayseri'de 5573 tane müteahhit var, koca Almanya'da 2700 müteahhit var. 5573'ün içinde bağ evi yapan da köyüne ev yapan da müteahit gözüküyor, bunları çıkarttiğında 2 bin-2 bin 500 müteahhit var. Bu da Kayseri'de büyük ilginin olduğunu gösteriyor. 


"İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 2 MİLYON İŞÇİ ÇALIŞIYOR" 


Türkiye ekonomisi ve piyasayı nasıl görüyorsunuz? 


İnşallah bu piyasasının durgunluğu geçer. Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörü layık olduğu yere gelir. Çünkü inşaat sektöründe 2 milyon işçi çalışıyor. Eğer bunun yan sektörlerini, malzeme tedarikçilerini de koyacak olursak aşağı yukan bu 3-3,5 milyon nüfusa tekabül eder. Bunu da 4'le çarptığımız zaman bu 20 milyon nüfusun ekmek parası bu sektörden geliyor demektir. Bu sektöre de biz gerçekten devletimizin eğilmesini bekliyoruz. Örneğin sabah gördüm turizm sektöründe çalışanların son 3 maaşını devlet ödeyecek Sigorta primleriyle beraber. Böyle olurken inşaat sektörüne değinilmesi lazım. Katma değerde indirime gidilmesi lazım. Katma değerler çok yüksek. inşaat sektörüne ne kadar önem verilirse Türkiye ekonomisine o kadar faydalı olur. 




Yeni Akit Ankara


Geri Dön