20 / 04 / 2024

Özak GYO Demre projesi kesin tahsisi için çalışmalar sürüyor!

Özak GYO Demre projesi kesin tahsisi için çalışmalar sürüyor!

Özak gayrimenkul Yatırım Oartaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demre projesi kesin tahsisi için çalışmalar sürüyor.



Özak GYO tarafında n yapılan açıklama şöyle;


İştiraklerimizden Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri A.Ş. (Aktay Turizm)'in Antalya ili Demre ilçesinde bulunan turizm tahsisli gayrimenkulü için, Kültür ve Turizm Bakanlığı (Bakanlık) tarafından uygun görülen kesin tahsisin yürürlüğe girebilmesi için, Aktay Turizm tarafından ilk yıl kullanım (irtifak hakkı) bedeli olan 256.720 TL hazine hesabına yatırılmış ve  gerekli belgeler ile birlikte Bakanlığa başvuruda bulunulmuştur. Bununla birlikte Aktay Turizm'in vermesi gereken teminat mektubunun takdimi için "Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik 17/2-b" (Yönetmelik) maddesi çerçevesinde 60 günlük ek süre tanınması talep edilmiştir.  


İlgili yönetmeliğin 21/1-c maddesi çerçevesinde ödenmesi gereken orman köy fon bedeli, ilk taksidi 07.08.2017 tarihinde başlanmak üzere 5 yılda ve 5 eşit taksitte ödenecektir.  


Tasarruf sahiplerimizin ve kamuoyunun bilgisine sunarız.



Geri Dön