27 / 04 / 2024

Özak GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Özak GYO genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Özak Gayrimenkul yatırım ortaklığı 2014 yılına ait Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün yapılmıştır.Faaliyet Raporu, Finansal Tablolar müzakere edildi ve finansal tablolar oy birliği ile kabul edildi.



Açıklama:


Genel kurul toplantısında özetle

- 2014 faaliyet yılına ilişkin Faaliyet Raporu, Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu müzakere edildi ve finansal tablolar oy birliği ile kabul edildi.

- Yönetim Kurulu üyeleri 2014 yılı faaliyetleri ile ilgili olarak oy çokluğu ile ibra edildi.

- Şirketin Sermaye Piyasası Mevzuatına göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında ve yasal kayıtlarında 31.12.2014 tarihi itibariyle oluşan sırasıyla 220.260.368.-TL ve 152.450.902,76 TL net dönem karlarından mevzuat gereği yapılan indirimler düşüldükten sonra ulaşılan net dağıtılabilir dönem karından, Şirket kar dağıtım politikası ve esas sözleşmesi kapsamında, kar dağıtım tablosuna uygun şekilde, çıkarılmış sermayenin %59,24 oranında, 93.000.000 TL'nin sermayeye ilave edilmesine, ilave edilen tutar kadar bedelsiz hisse senedinin ortaklara dağıtılmasına, bu işlemlerin sürecinin ve zamanının Yönetim Kurulu tarafından belirlenmesine, kalan tutarın olağanüstü yedekler hesabına alınmasına, oybirliğiyle karar verildi.

- Yönetim Kurulu üyeliklerine 1 yıl süre ile görev yapmak üzere Ahmet Akbalık, Ürfi Akbalık, Prof. Dr. Ali Alp, Kemal Soğukçeşme ve Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliklerine Doç. Dr. Saim Kılıç ve Şerif Eren'in seçilmelerine oy çokluğu ile karar verildi.

-Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine aylık net 2.500 TL huzur hakkı ödenmesine, diğer yönetim kurulu üyelerine ise herhangi bir ücret ödenmemesine oy birliği ile karar verildi. 

- 2015 yılı hesap dönemindeki finansal tablolarının uluslararası muhasebe standartları yönünden denetlenmesi ve T.T.K. ve sermaye piyasası kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamında diğer faaliyetleri yürütmek üzere GÜNEY BAĞIMSIZ DENETİM VE SMM A.Ş.' nin (a member firm of Ernst& Young Global Limited) seçilmesine oy birliği ile karar verildi.

- Şirket Esas Sözleşmesi'nin "3, 5, 6, 10, 15, 16, 21, 30, 37, ve 38'inci maddelerinin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nce onaylandığı ekli şekilde değiştirilmesi oybirliği ile kabul edildi.

- İlişkili taraf işlemleri, kira ekspertiz değerleri, ekspertiz değerlerinden farklı gerçekleştirilen işlemler, 3.kişiler lehine verilen teminat,rehin ve ipotekler ile kolaylaştırılmış usulde birleşme hakkında genel kurula bilgi sunuldu.

-Bağış ve yardımlar hakkında bilgi verilerek, 2015 yılı bağış ve yardımları için üst limitinin 500.000 TL olarak belirlenmesine oy çokluğu ile karar verildi.



Dosya için : tıklayın


Geri Dön