28 / 03 / 2024

Özak GYO, İMKB'de işlem görmeye başladı!

Özak GYO, İMKB'de işlem görmeye başladı!

Özak GYO ile 1.440 yeni yatırımcı ilk defa hesap açtırdı. Son bir yıldır hisse senedi almayıp ilk defa bu halka arzda hisse senedi alan yatırımcı sayısı da 2 bin 403 oldu



İMKB Başkanı İbrahim Turhan, Özak GYO ile 1.440 yeni yatırımcının ilk defa hesap açtırdığını, son bir yıldır hisse senedi almayıp ilk defa bu halka arzda hisse senedi alan yatırımcı sayısının da 2 bin 403 olduğunu bildirdi.

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ hisse senetleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı.

İMKB Başkanı İbrahim Turhan, Özak GYO’nun ilk işlem günü dolayısıyla İMKB’de düzenlenen gong töreninde, Kurumsal Ürünler Pazarı’nda gerçekleşecek söz konusu halka arzın, 2012 yılının ilk halka arzı olduğunu belirtti.

Turhan, gayrimenkul yatırım ortaklıklarının sermaye piyasalarının gelişmesi için önem taşıdığını vurgulayarak, bu kuruluşların desteklenip, teşvik edilmesi ve sayılarının artırılması gerektiğini söyledi.

Özak GYO’nun, Kurumsal Ürünler Pazarında işlem görmeye başlayan 23’üncü gayrimenkul yatırım ortaklığı ve borsada hisse senetleri işlem görmeye başlayan 364’üncü şirket olduğunu kaydeden Turhan, şöyle devam etti:

"2011 yılı için Türkiye’nin milli geliri yaklaşık 1 trilyon 200 milyar lira civarında tahmin ediliyor. Milli gelir hesaplarında, yatırım ve tasarruf rakamlarında, tasarruf eğiliminin yaklaşık yüzde 12 civarında olduğu hesaplanıyor. Çok kaba bir hesapla, 2011 yılı içerisinde Türkiye’de yerleşiklerin 150 milyar liralık ilave tasarruf yapmış olması gerekir. Fakat biz, finansal tasarruflarımıza baktığımız zaman, bankacılık sektöründe, devlet iç borçlanma senetlerinde, hisse senetlerinde, diğer sermaye piyasası araçlarında bu rakamı bulamıyoruz.

2011 yılı içerisinde Türkiye’de yerleşiklerin tasarruflarına ekledikleri rakamın önemli bir kısmı, bu tabloda ortaya çıkmıyor. Çünkü bu tasarrufların önemli bir kısmı, gayrimenkul veya altın olarak tasarruf portföyüne eklenmiş durumda. Gayrimenkule yatırım yapmak tabii ki toplumumuz geleneksel tercihleri açısından hem yatırımcıların bireysel tercihleri açısından saygıyla karşılanması gereken ve hakikaten de ekonomiye destek sağlayabilecek bir şey. Ancak bunu, doğrudan gayrimenkulü almak yerine gayrimenkul yatırım ortaklıkları üzerinden katma değeri yüksek, gerçekten yatırımcıya değer katabilecek ve aynı zamanda işletme maliyetleri, kiralama maliyetleri, vergi vesaire gibi maliyetlerle tek tek uğraşmalarını ortadan kaldıracak bir kurumsallaşma içerisine sevk etmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

Turhan, Özak GYO ile 1.440 yeni yatırımcının ilk defa hesap açtırdığını, son bir yıldır hisse senedi almayıp ilk defa bu halka arzda hisse senedi alan yatırımcı sayısının da 2 bin 403 olduğunu kaydetti.

"Yeni projeler için finansman sağlamayı hedefliyoruz"

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık da Özak GYO’nun konut, ticari alanlar, perakende alanları ve turizm yatırımları bulunduğunu, turizmde TUI ile stratejik ortaklık yaptığını ve yeni yatırımlarla ilgili projeler geliştirdiğini anlattı.

Özak GYO’nun halka arz edilmesi ile beraber sorumluluklarının artığını dile getiren Akbalık, "Bu süreçte bizlere güvenerek, ortağımız olan 6 bin 52 yatırımcıyla gayrimenkul sektöründe daha güçlü ve daha kalıcı, doğru projelerle gündemde olacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.

Akbalık, "Özak GYO’nun halka arzı ile müşteri beklentilerini öngören kısa, orta ve uzun vadede karlı yepyeni projelerimiz için finansman sağlamayı hedefliyor, bundan sonrası için istikrarlı büyüme ve karlı projeleri hayata geçirme sözü veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise geçen yıl Türkiye’de ihracat yapan şirketlerin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu ile bir protokol yaptıklarını hatırlattı.

Büyükekşi, ilk 500 ihracatçı şirketten 56’sının halka açık olduğunu kaydederek, bu konuda Türkiye’de alacak çok yol olduğunu söyledi.

Törene, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Başkanı Erdal Bahçıvan, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, Eski TİM Başkanı Oğuz Satıcı da katıldı.

Borsada "OZKGY" koduyla, Kurumsal Ürünler Pazarı’nda işlem görmeye başlayan Özak GYO hisseleri, şu dakikalarda 2,45 liradan işlem görüyor.


Geri Dön