19 / 04 / 2024

Özak-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı ile Emlak Konut Kazlıçeşme için imzayı attı!

Özak-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı ile Emlak Konut Kazlıçeşme için imzayı attı!

Son dönemin en büyük ihaleleri arasında yer alan Kazlıçeşme'de imzalar atıldı. İhaleyi 4.2 milyar lirayla kazanan konsorsiyum bölgede Avrupalıları cezbedecek bir karma proje inşa edecek...




Son dönemin en büyük ihaleleri arasında yer alan Kazlıçeşme'de imzalar atıldı. İhaleyi 4.2 milyar lirayla kazanan konsorsiyum bölgede Avrupalıları cezbedecek bir karma proje inşa edecek.


Türkiye'nin ekonomik gelişimine büyük katkı yapan emlak sektörü, yerel seçimlerin ardından yeniden hız kazanıyor. Sektörde yeni dönemine damga vuracak projeler arasında gösterilen ve ihale işlemleri tamamlanan Zeytinburnu’ndaki Kazlıçeşme arazisinin devriyle ilgili yasal işlemler tamamlandı ve imzalar atıldı. 


ZİYLAN DA ORTAKLAR ARASINDA 


ÖZAK-Yenigün-Delta-Ziylan Adi Ortaklığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile son imzaları atarak projenin hayata geçmesi için gün saymaya başladı. Bu arada son imzada konsorsiyuma, ihale sürecinde bulunmayan Ziylan Grubu'nun da katıldığı açıklandı. Projede, Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Ziylan’ın payı yüzde 30, Yenigün’ün payı yüzde 15 ve Delta’nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşti. 


HEDEF SADECE ORTADOĞU DEĞİL


Konsorsiyumun hedefinde, Ortadoğulu yatırımcıların yanı sıra Avrupalı gayrimenkul yatırımcıları da olacak. Böylece Türkiye gayrimenkul pazarına, Avrupalı yatırımcılar bu projeyle giriş yapacak.


4.2 MİLYAR LİRALIK TEKLİFLE KAZANMIŞLARDI


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından geçtiğimiz ocak ayında ihalesi yapılan 'Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'ni toplam geliri 4 milyar 240 milyon lira rekor bedel ile kazanan ÖZAK GYO ve konsorsiyum ortakları, bunun 1 milyar 568 milyon 800 bin lirasını arsa satış karşılığı şirket payı toplam geliri olarak paylaşacak. Söz konusu arazide; otel, konut, rezidans, ofis, perakende, eğlence ve kültür alanlarından oluşan karma proje geliştirilecek.



Akşam


Geri Dön