25 / 04 / 2024

Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılacak!

Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılacak!

Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılan marka 2013 ve 2014 yıllarında Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hibe kredisi alarak tesislerine 3 milyon avroluk makine yatırımı yapan Özaltın Ahşap, marka gücünü artırıyor.



Özaltın Ahşap Mersin'den Türkiye'ye açılan marka 2013 ve 2014 yıllarında Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan hibe kredisi alarak tesislerine 3 milyon avroluk makine yatırımı yapan Özaltın Ahşap, marka gücünü artırıyor. 


Temellerini Hilmi Usta'nın attığı Özaltın Ahşap Genel Müdürü Özkan Altın "100 metre gibi kısa mesafe koşucusu değil, maraton koşucusuyuz ve koşmaya devam edeceğiz" diyerek sektörlerinde büyük adımlar attıklarını belirtti. Dört nesil önce Doğu Karadeniz'de başlayan ahşap işleme aşkının bugün ileri teknoloji ile harmanlanarak Özaltın değerini bulduğunu vurgulayan Özkan Altın, "Bugün dördüncü kuşağa devreden firmamızın temelleri 19'uncu yüzyıla dayanmaktadır" dedi. 


ÜRETİM MİKTARI ARTTI

2006'da Mersin-Tarsus OSB'de 27 bin metrekare arazi satın aldıklarını kaydeden Altın, 6 bin metrekaresi üzerine tesis inşasına başladıklarını iki yıl soma da Çukurova Kalkınma Ajansı Destek Programımdan faydalanarak makineleşme konusunda ciddi ataklar yaptıklarını anlattı. Makineleşme atağı ile üretim miktarını arttırdıklarını vurgulayan Altın, "Ürün kalitesinde de yükselme sağladık. Gerek beyaz yakalı, gerekse mavi yakalı çalışan kadrosu da makineleşme hamlesini iş gücü olarak destekledi. 2012-2014 yılları arasında fabrikamız 10 bin metrekarelik kapalı alana taşındı" dedi. 


HEDEFLER BÜYÜYOR 

Okul, hastane mobilya donanımları, otel dekorasyonu ve mobilya tefrişi, kültür merkezleri, sinema ve konferans salonlarının mobilya donanımları, mutfak, banyo, kapı, vestiyer, soyunma-giyinme dolabı, süpürgelik, duvar kaplamaları, tüm tamamlayıcı mobilya imalatları, dış mekan mobilyaları, modern teknoloji ile üretilen ahşap pencere alanlarında Özaltın-Ahşap Mobilya olarak üretim yaptıklarını ifaden eden Altın "Hedef pazarlarımız arasında, prestijli konut projeleri, dekorasyon değişimindeki lüks konutlar, oteller, okul ve hastane binaları, yurtdışı ihraçları var" şeklinde konuştu. 


Tesislerine 3 milyon avroluk makine yatırımı yapan Mersin ve Türkiye'nin markası olma yolunda hızla ile 2012-2014'te fabrika alanlarının 10 bin metrekare kapalı alana kavuştuğunu aktaran Özkan Altın "2014'ün başlarında sanayi sitemizdeki fabrikaya, 1.100 metrekarelik bir ofis satın alarak Ar-Ge atölyesi kurduk. Burada yaklaşık olarak 18 personelimiz pera- „ I kende müşteriye yönelik hizmet ver- l mektedir. Yine 2014'ün başlangıcında ' İstanbul Organize Sanayi Sitesi'nde bir işyeri kiraladık. Burası bir nevi buluşma noktamız oldu. İstanbul'da çok ciddi projelerde yer alıyoruz. İstanbul'da şuan toplam 56 personelimiz, fabrika genelinde Özaltın Ahşap bünyesinde 180 personelimiz çalışmaktadır" şeklinde konuştu. 


Sabah Mersin Eki


Geri Dön