19 / 04 / 2024

Özcan: Açtığımız yollarla Mersin'in geleceğine yön veriyoruz!

Özcan: Açtığımız yollarla Mersin'in geleceğine yön veriyoruz!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, değişik bölgelere açtıkları yollarla kentin geleceğine yön verdiklerini belirtti. Özcan yaptığı açıklamada yolların, bir kentin gelişmişlik düzeyini yansıttığını vurguladı....




Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, değişik bölgelere açtıkları yollarla kentin geleceğine yön verdiklerini belirtti. 


Özcan yaptığı açıklamada yolların, bir kentin gelişmişlik düzeyini yansıttığını vurguladı. Çevre yolu çalışmalarında önemli aşama kaydettiklerini anlatan Özcan, "Ulaşım, birçok büyükşehirde hala büyük sorun iken, yapmış olduğumuz 3 ve 2. çevre yolları ile kent merkezinde sıkışan trafik büyük ölçüde rahatladı. Özellikle, Mersin Serbest Bölge çıkışından, Mezitli Vatan Caddesi arasında yapmış olduğumuz 2. Çevre Yolu’nun devamının direk otoban yoluna bağlanıp geçtiğimiz günlerde hizmete girmesiyle birlikte, trafik sorunu daha da çözülmüş oldu." diye konuştu


Akdeniz Oyunları için 34. Caddede yapmış oldukları 35 metre genişliğindeki 3 kilometrelik yolu da otobana bağladıklarını anlatan Özcan "Bu yol ayrıca Mersin Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Olimpiyat Köyü’ne kadar bağlandı. Bu sayede üniversitemiz de ivme kazanmış oldu. Yapmış olduğumuz yollar, uzun yıllar kente katkı sağlayacak." ifadesini kullandı. 


Yeni yapılan yolların geçtiği bölgelerin imar değerinin de artmaya başladığını vurgulayan Başkan Özcan şöyle devam etti: "İlimiz her yönü ile önemli gelişmelere sahne oluyor. Yeni yapılan yollar ve asfalt çalışmalarıyla, o bölgenin ticari gelişimine de katkı sağlamış oluyoruz. Kentin işvereni ve esnafı o bölgelerde de dağılım göstermeye başladı. Yaptığımız yollar kentin geleceğine yön veriyor. Biz projelerimizi uzun yıllar kente olumlu katkı sağlayacak şekilde planlamaktayız."


Kırıkhan Olay


Geri Dön