19 / 04 / 2024

Özcan Tahincioğlu ile Nezih Barut gayrimenkule girdi

Özcan Tahincioğlu ile Nezih Barut gayrimenkule girdi

Özcan Tahincioğlu ile Nezih Barut gayrimenkul işinde ortak oldular



Bu çok ilginç bir buluşma, çünkü ortaklardan biri, tamam, inşaat sektörünün iddialı kuruluşlarından Tahincioğlu Holding, diğeri ise ilaç sektörünün köklü şirketlerinden Abdi İbrahim.

Her türlü inşaat ve gayrimenkul faaliyeti yürütecek olan şirketin adı Tao Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş. Yani kısaca TAO. Ama bu TAO başka TAO. Çin felsefesiyle bir alakası yok. Sanırım şirketin adı Tahincioğlu, Abdi İbrahim Ortaklığı'ndan geliyor.

Zaten bu TAO'nun adını ilk kez, geçenlerde yapılan bir ihalede duyduk. Emlak Konut GYO'nun, İstanbul Finans Merkezi'ne komşu parselde, 20.714 m2 arsaya satış karşılığı AVM ve iş alanı yaptırmak üzere açtığı ihalede.

TAO Gayrimenkul İnşaat-Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat - Nida İnşaat ve Abdi İbrahim Gayrimenkul Yatırım ortak girişimi, İstanbul Ümraniye 1. Etap arsasına 112 milyon 258 bin TL değer biçmişti. Bu fiyat üzerinden ortak girişim kuruma yüzde 25 oranı ile 28 milyon 64 bin 500 TL teklif etmişti.
15 Haziran'da kurulan şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkam Özcan Tahincioğlu otururken, Abdi İbrahim İlaç'ın sahibi Nezih Barut başkan yardımcılığını, Münir Özkök ise yönetim kurulu üyeliğini üstlenecek. Sermayesi 80 milyon TL olan şirket her türlü inşaat ve müteahhitlik yanmak amacıyla kuruldu.
Hürriyet-Seda Tabak


Geri Dön