28 / 03 / 2024

Özcanlar Köfte şube sayısını 60'a çıkaracak!

Özcanlar Köfte şube sayısını 60'a çıkaracak!

Temelleri 1953 yılına dayanmasına karşın 2000 yılından bu yana kurumsal olarak hizmet veren Özcanlar Köfte, bu yıl 40 milyon lira ciro hedefliyor. Şu anda 6 şubesi bulunan şirket, orta vadede şube sayısını 10 kat artırarak 60'a çıkaracak.



Tekirdağ köftesinin önde gelen markası Özcanlar Köfte, hedef büyüttü. Kurulduğu günden bu yana 63 yılı geride bırakan şirket, hem ciro hem de şube konusunda atak yapmaya hazırlanıyor. 


Tekirdağ'daki başarılarını Türkiye geneline taşımak istediklerini söyleyen Özcanlar Köfte Genel Müdürü Mestan Özcan, bugün itibariyle 6 olan şube sayısını önümüzdeki 5 yıl içinde 20 şube daha açarak 26'ya çıkaracaklarını söyledi. "Ana hedefimiz ilk etapta 60 şubeye ulaşmak" diyen Özcan, bu yıl sonu ciro hedeflerini ise 40 milyon TL olarak açıkladı. 


DÜNYA'ya özel açıklamalarda bulunan Özcan, açılacak şubelerin İstanbul ağırlıklı olmakla birlikte, Türkiye genelinde stratejik lokasyonlarda yer alacağını belirtti. Şubeleşirken ortaklık düşünmediklerini ifade eden Özcan, "Sadece çok iyi lokasyonda bir dükkan olursa işletmesi bizde kalmak üzere kâr payı verebiliriz" diye konuştu.


Kurumsallaşarak büyüdü


2000 yılından itibaren kurumsallaşmaya başladıklarını hatırlatan Özcan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Kurumsallaşma çalışmalarımız büyümemizi tetikledi, önümüzü görür hale geldik. Kısa zamanda yaptığımız yatırımlar bizi büyüttü. Şuan 6 şube, 2 et market ve 1 fabrika ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." 


Eti kendisi üretiyor


Kendi etlerini üretmek amacıyla yaptıkları yatırımı genişlettiklerini aktaran Mestan Özcan, "Tekirdağ bölgesinde 2004 yılında aldığımız 400 metrekarelik üretim tesisini 4 bin metrekareye kadar büyüttük. Sadece üretim tesisine yaptığımız yatırım 10 milyon lirayı bulacak. Yapılan yatırımın bize gelecekte önemli avantajlar sağlayaacağını düşünüyoruz" dedi.


Kendi et ihtiyaçlarını yüzde 100 karşılayabildiklerinin altını çizen Özcan, bunun yanı sıra toptan et satışı yaptıklarını ve yiyecek sektöründe etkili firmaların et ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.


"İstanbul'da kendimizi göstermeliyiz"


İstanbul'da yaptıkları iki yatırımın pek verimli olmadığını dile getiren Mestan Özcan, AVM'lere girmektense caddeleri tercih ettiklerini vurguladı. 


Özcan, "Biz İstanbul'da önce AVM'lere girdik fakat yanılmışız. Caddeler, trafiğin olduğu yerler ve ulaşımın kolay olduğu yerlerde olmalıyız. Bunun için araştırmalarımız sürüyor. Vakit kaybetmeden İstanbul'da kendimizi göstermeliyiz" şeklinde konuştu. 


Dünya


Geri Dön