20 / 04 / 2024

Özdilek Grubu, 2 yıl içinde GYO olacak!

Özdilek Grubu, 2 yıl içinde GYO olacak!

Ev tekstili ve perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Özdilek Grubu, 2 yıl içinde yapacağı yeni yatırımlarla 2 bin yeni kişiye istihdam sağlayacak...



2 yıl içerisinde gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olacaklarını belirten Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Levente AVM, Eskişehir ve Bursaya konut projelerini hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki dönemde perakende ve hayvancılığa odaklanacağız. Yurtdışı faaliyetlerimizi de hızlandıracağız. Yurtdışı hedefimiz, önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 20 Özdilek ev tekstili mağazasına ulaşmak. Önümüzdeki yıllarda ortalama olarak yıllık 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor olacağız diye konuştu. Leventteki arazilerinin üzerine 2013 yılında tamamlayacakları bir projeye start verdiklerini dile getiren Özdilek, şöyle devam etti: Arazi üzerine AVM, iş merkezi ve otel yapacağız. 240 milyon dolarlık yatırım bedeli bulunuyor. Bölgede bir çok AVM bulunuyor. Ben, Leventin ileride Avrupanın ünlü caddeleri gibi olacağını düşünüyorum. Orada bir alışveriş ve iş dünyası sinerjisi var. Biz de bu sinerjiye ortak olacağız. Diğerlerinden farklı bir AVM yapmak istiyoruz. İçerisinde yabancı markalar ağırlıklı olacak. İstanbulda farklı araziler için de araştırma yapıyoruz.

Yurtdışı faaliyetleri hakkında bilgi veren Özdilek, şöyle konuştu: Eylül ayında Avrupadaki ilk mağazamızı Londrada Westfield Stratford City Alışveriş Merkezinde açtık. Çok da iyi iş yapıyor. Şubat ayının sonunda Berline 2 mağaza açacağız. Yurtiçinde ise mağaza sayısını 30dan 100e çıkaracağız.

Hayvancılığa 10 milyon TL
Bursa Yenişehirde hayvan çiftliği kurduklarını vurgulayan Özdilek, yatırımla ilgili şunları söyledi: Bu hafta içerisinde 350 tane büyükbaş hayvan satın aldık. Kısa süre içerisinde hayvan sayımızı 1000, daha sonra ise 2 bin hayvana çıkaracağız. Çiftliğimizin kapasitesi 4 bin. Şu için ilk planda et kesim tesisi olarak değerlendirip, kendi marketlerimize ürün sağlayacağız. Daha sonraki planda gıda sektörüne de adım atabiliriz. Süt üretimi de gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tesiste ekili alanlarımız da var. Orada ıspanak, mısır ve biber yetiştirdik. Yemlerin bir  kısmını kendimiz üretiyoruz.Şu ana kadarki toplam yatırım 10 milyon TLyi buldu. Aldığımız büyükbaş hayvanlar Fransadan ithal. Olaylar şimdi yaşanıyor olsa asla Fransadan hayvan getirmezdik. Hangi ülkeden alınacağını devlet belirliyor.

700 milyon lira ciro

2010 yılında cirolarının 550 milyon TL olduğunu belirten Hüseyin Özdilek, 2011in de kendileri için iyi geçtiğini söyledi. Türkiyenin fırsatlar ülkesi halini aldığını belirten Özdilek, şöyle konuştu: Bu yıl ki ciromuz 700 milyon lira olacak. Önümüzdeki yıl 800 milyon TL. Bunun yüzde 20si üretimden geliyor. Tekstildeki üretimimiz optimal, en uygun seviyede. Şu anda daha fazla büyütmenin mantığı yok. Ancak araç ve gereçlerle, teknolojiyi yenileyerek yolumuza devam ediyoruz. Ciromuzun Yüzde 70i AVM ve perakende mağazacılık kısmından, geri kalanı ise otelcilik faaliyetlerimizden geliyor.
Hürriyet


Geri Dön