29 / 03 / 2024

Özdilek GYO halka açılacak!

Özdilek GYO halka açılacak!

Özdilek Holding, Levent'te Kanyon AVM yanında açacağı AVM'den yıllık 500 milyon TL ciro bekliyor. AVM'de doluluk oranları şimdiden yüzde 99'u buldu. Özdilek, 2015 yılında Özdilek GYO olarak borsaya açılacak.



Dünyadaki ilk 10 havlu üreticisi arasında yer alan Özdilek Holding, perakende ve gayrimenkul alanındaki yatırımlarını artırmayı sürdürüyor. Levent Büyükdere Caddesi üzerinde 1 milyar dolarlık yatırım değeri taşıyan içinde otel, AVM ve ofislerin olduğu 32 katlı karma proje River Plaza’yı bu ay sonunda açmayı hazırlanan Özdilek Holding, 2015 yılında ise Özdilek GYO’yu halka açmayı planlıyor. 40'a yakın ev tekstili mağazası, gelecek yıl Bursa’da açılacak AVM’yle birlikte ellerindeki AVM sayısının 10, hipermarket sayısının ise 6 olacağını belirten Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2015 yılı içinde Özdilek GYO’nun yüzde 25’ini borsaya açacaklarını söyledi. 2013’te 1 milyar 25 milyon TL olan cirolarını bu yıl içinde 1 milyar 200 milyon TL’ye çıkaracaklarını belirten Özdilek, “Bu yılki cironun içinde gayrimenkulden gelen gelir 10-15 milyon dolar iken, gelecek yıl bu rakamın 40 milyon dolara çıkacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. 


Bisikletle gelen garajda duş alacak 

River Plaza’nın yapıldığı arsayı 2005 yılında ilç firması Roche'dan aldıklarını aktaran Özdilek, “Bu projeyi Gayrimenkulde ciroyu yükselten Özdilek GYO’yla halka açılacak yapmak için araziyi aldık. 2009 yılında hafriyata, 2010 yılında ise inşata başladık. 2014 yılının Ağustos ayı sonunda bitiyor. Ofis katında 10 yakın firma yerlerini kiralayarak çalışmaya başladı. 33 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ofislerde 450 kişinin halihazırda ofislerde çalışmaya başladığını dile getiren Özdilek, metrekare kiralama fiyatının 35 ile 40 dolar arasında olduğunu söyledi. Leed’in gold sertifikasını alacak projenin enerjiyi az harcayan çevreci bir proje olduğunu aktaran Hüseyin Özdilek, “Bisikletli bir müşterimiz ofise ya da otele geldiğinde garajda duş alıp üstünü değiştirebilmesi için duş yerleri yapıyoruz. Garajda dahi epoksi boya kullanıyoruz. Almanya’dan yön gösterme levhaları getirdik. Kat dolu olduğunda araçları otomatik olarak boş olan alana yönlendirecekler” dedi. Özdilek, ayrıca ofis çalışanları için 3 bin metrekarelik yeşil bir teras yaptıklarını söyledi. 8 tane asansöre sahip olan ofislerde ofis sahiplerinin turnikeden geçer geçmez çalıştıkları katın asansörünün geldiğini aktaran Özdilek, asansörün saniyede 6 metre çıktığını söyledi. Şu anda ofislerde kiralama oranlarının yüzde 40 olduğunu dile getiren Özdilek, yıl sonunda bu oranın yüzde 80’e çıkmasını beklediklerini ifade etti. 


AVM 5 Eylül’de açılıyor 

5 Eylül’de AVM’yi açacaklarını belirten Hüseyin Özdilek, yüzde 99 doluluk oranını yakalayan AVM’de 40’a yakın yeme içme alanı olacağını söyledi. River Plaza’daki AVM’de 1000 kişinin istihdam edileceğini anlatan Özdilek, AVM’yi 10 milyon kişinin ziyaret etmesini ve yıllık 500 milyon TL ciro beklediklerini kaydetti. Yenişehir’deki çiftliklerinde 4 bin baş hayvan yetiştirdiklerini aktaran Özdilek, çiftlikteki hayvanlar için gerekli olan yonca ve mısır kendilerinin yetiştirdiklerini söyledi. Bu nedenle et satışlarının 2 yılda yüzde 70 oranında arttığını belirten Özdilek, “AVM’de 3 bin metrekarelik bir market açacağız. Burada et, meyve, ekmeğin en kalitelisini en uygun şekilde satacağız” dedi. 


20 Eylül’de ise franchising hakkını aldıkları 389 odalı Wyndham Grand oteli açacaklarını kaydeden Hüseyin Özdilek, böylece 2 otele ulaşacaklarını söyledi.


30 metrekareden 700 bin metrekareye çıktı 

Özdilek Holding'in 1967 yılında 30 metrekarelik alanda başlayan perakende hayatının bugün 700 bin metrekare kapalı alan, 1 milyon metrekare açık alanda devam ettiğini anlatan Hüseyin Özdilek, büyümelerinde en önemli etkenin şirket kültürüne verdikleri önemin olduğunu söyledi. Firmanın şeff af olması, görev tanımlarının iyi belirlenmesi, akde vefa, maaşlarının zamanında yatırılması gibi birçok unsura dikkat ettiğini aktaran Özdilek, “Çalışma saatleri içinde tüm yöneticiler kapılarını açık tutar. Maddiyattan önce değerlere göre hareket ettik” dedi.


Dünya/Leyla İlhan


Geri Dön