18 / 04 / 2024

Özdilek Holding gayrimenkul sektöründe büyüyecek!

Özdilek Holding gayrimenkul sektöründe büyüyecek!

Gayrimenkulde ana yatırımlarının alışveriş merkezi olacağını belirten Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2 yılda 6 yeni AVM açacaklarını açıkladı.



EV tekstili yatırımlarıyla bilinen Özdilek Holding gayrimenkulde de büyüyecek. Gayrimenkulde ana yatırımlarının alışveriş merkezi olacağını belirten Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2 yılda 6 yeni AVM açacaklarını açıkladı. Şirket, 2016 yılı içinde Uşak, Turgutlu ve Bolu’da, 2017’de ise Düzce, Bursa Alaaddinbey ve Bursa Mudanya’da yeni alışveriş merkezlerinin açılışını yapacak. Özdilek’in açılışını yapacağı 5 alışveriş merkezi, Kipa’dan mülklerini satın aldığı yerlerden oluşuyor. Şirket satın aldığı yerleri Özdilek alışveriş merkezine dönüştürecek. 6 AVM için toplam 80 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanıyor.


1.8 MİLYAR CİRO


2015 yılında 1 milyar 150 milyon TL ciroya ulaştıklarını, 2016 yılında 1.8 milyar lira ciro hedeflediklerini dile getiren Özdilek, “Bunun 400 milyon doları sanayiden, geri kalanı hizmet sektörü ve otelcilikten gelecek. Şu anda 6 bin 500 kişi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki yılın bahar aylarına kadar 1.500 kişiyi daha işe alarak, toplam 8 bin kişiye ulaşacağız” dedi. Şirketin, Bursa, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Antalya, Afyonkarahisar, Bursa ve Yalova 9 AVM’si bulunuyor.


BEKÂRA EV YOK


Özdilek Holding ikinci konut projesi için de Bursa’yı seçti. İlk projesini Eskişehir’de yaptıklarını hatırlatan Özdilek, “15 bin metrekare alanda hayata geçireceğimiz Orange City projesinde 9 blokta 116 daire yapacağız. Bursa Nilüfer’deki projede geçen yıl haziran ayında inşaat başladık, Aralık 2016’da teslim edeceğiz. 25 milyon dolar satış değerine sahip projede fiyatlar 437 bin TL’den başlıyor” dedi. Konut sektöründe İstanbul’da yer almayı düşünmediklerini belirten Özdilek, “İstanbul piyasasında dev firmalar var, dersini iyi çalışmış firmalar var. Onların arasında kayboluruz. Konut konusunda çok iddialı değiliz, asıl işimiz AVM” dedi. Aile hayatına yönelik konut projeleri geliştirdiklerini dile getiren Özdilek, bekârlara ev satmaya sıcak bakmadıklarını söyledi. Orange City projesinde 5 bin metrekarelik yeşil alan, 560 metrelik koşu parkuru, sosyal tesis, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna da bulunuyor.


Hürriyet/Gülistan Alagöz




Haber Vatan gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Türkiye ve Avrupa’nın en büyük, dünyanın 6’ıncı büyük havlu üreticilerinden Özdilek, alışveriş merkezi alanında büyümeyi hedefe koydu. Bugün itibariyle 9 alışveriş merkezi ve 6 hipermarkete sahip olan Özdilek, bu sayıyı 21’e çıkarmayı hedefliyor. 2016 yılı içinde Uşak, Turgutlu ve Bolu’da, 2017’de ise Düzce, Bursa Alaaddinbey ve Bursa Mudanya’da yeni alışveriş merkezlerinin açılışını yapacak. Özdilek’in açılışını yapacağı 5 alışveriş merkezi, Kipa’dan mülklerini satın aldığı yerlerde yükselecek. 6 AVM için toplam 80 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

 

2015 yılında 1 milyar 150 milyon TL ciroya ulaşan Özdilek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 2016 yılında 1.8 milyar lira ciroya ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bunun 400 milyon doları sanayiden, geri kalanı hizmet sektörü ve otelcilikten gelecek. Yeni açılacak alışveriş merkezleri de bu ciro artışına katkı sağlayacak. Şu anda 6 bin 500 kişi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki yılın bahar aylarına kadar 1.500 kişiyi daha işe alarak, toplam 8 bin kişiye ulaşacağız” dedi.

 

Kipa’dan dönüşüm

 

Özdilek Holding, 1983 yılında Yalova yolu üzerindeki 400 metrekare alanda açtığı fabrika satış mağazası ve kafeterya ile Bursa Alışveriş Merkezi’nin ilk adımları attı. Bugün itibariyle Bursa, İzmir, İstanbul ÖzdilekPark, Kocaeli, Eskişehir, Antalya ÖzdilekPark, Afyonkarahisar, Bursa Geçit, Yalova olmak üzere 9 alışveriş merkezi ve Ataevler, Gemlik, Gürsu, İnegöl, Kaplıkaya, Özlüce olmak üzere 6 hipermarkete ulaştı. AVM yatırımlarını büyütmek isteyen Özdilek, Ocak 2016’da Tesco Kipa’ya ait Uşak, Turgutlu ve Mudanya’da bulunan gayrimenkulleri, Mart 2016’da da Düzce ve Bolu’daki gayrimenkulleri satın aldı. Bu gayrimenkulleri kendi markasıyla dönüştürmeye hazırlanan Özdilek, Bursa Alaaddinbey’de bir yatırımını sürdürüyor.

 

AVM’de iddialı

 

Özdilek Holding, AVM yatırımlarını sürdürürken, konut yatırımları da yapıyor. İlk olarak 2013 yılında Eskişehir’de Eskişehir Loft Konutları adında bir konut projesi inşa eden Özdilek, şimdi de Bursa’da Orange City adında bir projeye başlıyor. Hüseyin Özdilek, konut sektöründe İstanbul’da yer almayı düşünmediklerini belirterek, “İstanbul piyasasında dev firmalar var, dersini iyi çalışmış firmalar var. Onların arasında kayboluruz. Konut konusunda çok iddialı değiliz, asıl işimiz AVM” diye konuştu.

 

25 milyon dolarlık konut projesi için Bursa’yı seçti

 

ÖZDİLEK Holding, Bursa’nın en önemli yaşam merkezi Nilüfer-Fethiye’de 9 blok 116 daireden oluşan Orange City projesini hayata geçiriyor. 25 milyon lira satış değeri olan Orange City,

 

5 Nisan’da satışa çıkacak. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerden oluşan projede metrekare fiyatları 3 bin 200 TL’den, daire fiyatları 437 bin TL’den başlıyor. Projede 5 bin metrekarelik yeşil alan, 560 metrelik koşu parkuru, sosyal tesis, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna da bulunuyor.

 

Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, projenin 30 Aralık 2016’da tamamlanarak sakinlerine teslim edileceğini söyledi. Özdilek, “Özdilek olarak, her alanda olduğu gibi konut sektöründe de yaptığımız işin niteliğine dikkat ediyoruz. Orange City projemizi hayata geçirirken de müşteri memnuniyetini baz alarak çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Projeye 40-50 talep aldıklarını ifade eden Özdilek, asıl müşteri hedeflerinin çocuklu aileler olduğunu, bekarlara ev vermeyeceklerini kaydetti.



Vatan




Haber Bursa'da Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin köklü firmalarından Özdilek Holding, Bursa'da 15 bin metrekare alana yaptığı konutlarla yatırımlarına devam ediyor. Özdilek Holding, 2013 yılında Eskişehir'de hayata geçirdiği Loft Konutları'ndan sonra Bursa'da yeni bir konut projesine daha imza atıyor. Nilüfer'de hayata geçirilen projede 9 blok ve 116 daireden oluşan Orange City, modern mimarisi, yenilikçi tasarımı ve sosyal alanları ile dikkat çekiyor. 


BURADA HAYAT VAR 


'Burada hayat var' sloganıyla konforlu ve fonksiyonel tasarlanan Orange City'nin tanıtımında konuşan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "5 bin metrekarelik yeşil alanı, 560 metrelik koşu parkuru, sosyal tesisi, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, fıtness salonu ve saunasıyla refahı bir üst seviyeye çıkartan konutlar inşa ediyoruz. Fethiye'de toplam 22 bin 747 metrekare inşaat alanına sahip olan projede 118 metrekareden 321 metrekareye kadar 2+1, 3+1, 4+1 dublex daireler bulunmaktadır" diye konuştu. 



Bursa'da Meydan


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


BURSA Avrupa'nın en büyük Dünya'nın ise 6. büyük havlu üreticilerinden Özdilek Holding, alışveriş yatırımlarına yenisini eklemeyi sürdürüyor. Halihazırda 9 AVM ve 6 hipermerketi bulunan holding, iki yıl içinde 6 AVM daha açacak. Yatırım değeri 80 milyon doları bulan yeni AVM yatırımlardan Bolu, Uşak ve Turgutlu'yu 2016'da, Mudanya, Alaeddin Bey' ve Düzce'deki yatırımlarını ise 2017 yılında açacak. 


Bursa'da yaptıkları Orange City adlı konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, yeni yatırımlarla birlikte ciroyu yükselteceklerini kaydederek, "2015 yılında 1 milyar 150 milyon TL ciroya ulaştık. 


2016 yılında 1.8 milyar lira ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. Bunun 400 milyon doları sanayiden, geri kalanı hizmet sektörü ve otelcilikten gelecek. Yeni açılacak alışveriş merkezleri de bu ciro artışına katkı sağlayacak. Şu anda 6 bin 500 kişi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki yılın bahar aylarına kadar 1.500 kişiyi daha işe alarak, toplam 8 bin kişiye ulaşacağız" dedi. 


Türkiye genelinde AVM yatırımları yavaşlasa da kendilerinin bu alanda fark yaratarak büyümeyi sürdürdüğünü anlatan Hüseyin Özdilek, 'Sanayi mi, konut mu' tartışmalarına da değindi. Özdilek, gelişmiş ülkelerde istihdamın yüzde 40'ının sanayi yatırımlarında yer aldığına dikkat çekerek, "Yüzde 40'ı da hizmet, yüzde 10'u da tarım sektöründe çalışıyor. Türkiye'de de böyle olması gerekir. Fakat bizde sanayinin payı yüzde 25. Ancak sanayi yatırımları artırılarak 2023 hedeflerine ulaşılabilir. Bunun içinde devlet, ticaret ve sanayi odalarının işbirliği yapması gerekir. Almanya ve Güney Kore'de olduğu gibi yatırımcıya sıfır faizli 5 yıllık krediler verilmeli" dedi. 


Orange City 5 Nisan da satışta Bu arada Özdilek Holding, Eskişehir Loft Konutlan'ndan sonra şimdi de Bursa'da da, Orange City projesini hayata geçiriyor. Özdilek, 5 Nisan'da satışa çıkacak projenin 30 Aralık'ta tamamlanarak teslim edileceğini söyledi. Özdilek, projeye yüzde 40-50 talep aldıklarını ve 3 ay içinde tamamım satmayı hedeflediklerini kaydetti. 

Dünya



Geri Dön