26 / 04 / 2024

Özdilek Özcan: Alt yapı sorunumuzu kökten çözeceğiz!

Özdilek Özcan: Alt yapı sorunumuzu kökten çözeceğiz!

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Özcan mahallelere 1,5 yılda yaklaşık 4 Milyon TL’lik hizmet yaptıklarını belirtti.



Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan mahalle muhtarları ile bir araya gelerek 1,5 yılda mahallelere yaptıkları hizmetleri ve planlamada olan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.


Ayvaz Park Hotelde mahalle muhtarı ve eşleriyle sabah kahvaltısı yapan Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan kahvaltının ardından hotele ait konferans salonunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Özcan yaptığı bilgilendirme şunları söyledi; “İlçemizin tüm mahallelerine eşit şekilde hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz. Bunun için mahalle mahalle yaptığımız hizmetleri ve maliyetlerini şeffaf belediyecilik anlayışı ile siz saygıdeğer muhtarlarımızı bu tertiplediğimiz programa davet ettik. İlçemiz mahallelerine toplamda yaklaşık 4 Milyon TL hizmet verdik. Bunların devamı da gelecek. Şu anda ilçemizde iki önemli konuyu işliyoruz. Bunlardan birincisi doğalgaz çalışmalarıdır. İlçemizde doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla sürerken bizlerde bu metrajın çoğaltılması için geçtiğimiz hafta Ankara’ya ziyaret düzenledik. Ziyaretimiz kapsamında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunu ziyaret ettik. İnşallah yarım kalan mahallelerimizi tamamlayarak 2016 yılında da yapılan çalışmalar ile doğalgazı olmayan mahallemiz kalmayacak. Bunun uğraşı içerisindeyiz.


“VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

Ayrıca doğalgaz çalışmalarının ardından zarar gören yollarımız için önceki dönemlerde belediyemiz tarafından doğalgaz firmasından para alıyordu. Bizler öğrendik ki bu paralar vatandaşlarımızdan her faturada tahsil edilmiş. Bizler bu konuda firmadan herhangi bir talepte bulunmayacağız. Belediye olarak bu çalışmaları kendi bütçemizden yapacağız. Halkımızın cebinden çıkmasına izin vermeyeceğiz.  Halkımızdan bizlerin isteği sadece sabırlı olmalarıdır. Çünkü bu çalışmaların ardından bozulan yolların tamirini hemen gerçekleştireceğiz.



“ALT YAPI SORUNUMUZU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ”

İlçemizin ikinci en önemli konusu altyapıdır. Bu konuda 2016 yılında %85 Avrupa Birliği Hibe desteği, %6 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibe desteği, %9 Niksar Belediyesi desteğiyle gerçekleşecek projemiz var. Projede yaklaşık maliyetin 25-40 Milyon Avro civarında olacağı tahmin ediliyor. Proje kapsamında 100 Km Kanalizasyon hattı, 50 km İçme suyu hattı, 30 Km isale hattı, 10 km yağmur suyu hattı, Atık su arıtma tesisi, 2 adet terfi istasyonu, yeni su depoları yapılacak. Ayrıca yapılacak sistem AB standartlarında olacak ve kameralı sistemlerle arızalar tespit edilecek. 2016 yılı en erken başlama tarihi olan Entegre Su projesi Niksar’ın 50 yıl sonraki hali göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Bu proje ile ilçemizin alt yapı sıkıntısı kalmayacak” dedi.


Toplantı sonunda muhtarlar yaptıkları çalışmalar için Belediye Başkanı Özdilek Özcan’a teşekkür ettiler. Başkan Özcan günün anısına katılımcılara çeşitli hediyeler sundu.


Belediye Başkanı Özdilek Özcan’a programda eşi Mukadder Özcan, Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu ile daire amirleri eşlik ettiler.



Hürsöz Gazetesi


Geri Dön