26 / 04 / 2024

Özdilek Türk tekstil sektörünün devi halinde geldi!

Özdilek Türk tekstil sektörünün devi halinde geldi!

İki dokuma tezgâhı, 5 personel, 10 ton havlu üretim kapasitesiyle yola çıkan Özdilek bugün, 6 bin 500 çalışanı, yıllık 10 bin ton havlu üretim kapasitesi ve mağazaları ile Türk tekstil sektörünün devi haline geldi.



Özdilek; İzmir'de açılan, beş yıldızlı ve 219 odalı Crowne Plaza izmir Oteli ile 2003'te turizm sektörüne girdi, İzmir'de bulunan otel, Ağustos 2013'ten itibaren Wyndham  İzmir  Özdilek adı İle hizmet veriyor. İstanbul'da, 389 odalı WyndhamGrand İstanbul Levent oteli de Özdilek Otelcilik bünyesinde hizmete açılacak. özdllek'in İstanbul Levent'te Otel (Wyndham Grand İstanbul Levent), is Merkezi (Rlver Plaza) ve Alışveriş Merkezl'nden (özdilekPark istanbul Levent AVM) oluşan yatırımı özdilek Center;31 bin 595m2 arsa üzerine insa edilen, 32 ve 33 katlı İki kuleden oluşuyor. iki kule arasında kalan kısımda ise alışveriş merkezi yer alıyor, İstanbul Levent'te, Büyükdere Caddesi üzerinde 31 bin 595 m2 arsa üzerine inşa edilmiş Özdilek Center'da yer alan River Plaza; 35 bin 000 m2 kiralanabilir alana ve İstanbul Boğazı'nı gören katlara sahiptir. 


ÖZDİLEK'İN E-ticaret yatırımı olan ozdilekteyim.com, tüm Türkiye'ye; bayan-erkek-cocuk giyim, aksesuar-ayakkabı, spor malzemeleri, küçük ev aletleri, kozmetik ve klslsel bakım, oyuncak, ev dekorasyon, ev tekstili ve saat-gözlük kategorileri ile hizmet veriyor. Buna ilave olarak, özdilekteyim.com; Bursa, Antalya, izmir Kocaeli ve Eskişehir'deki kullanıcılarına; 15 bin 000 ürün çeşidiyle çevrim içi market alışverişi imkanı sağlayarak, talep edilen saatlerde ürün teslimatı gerçekleştiriyor. 

İki dokuma tezgâhı, 5 personel, 10 ton havlu üretim kapasitesiyle yola çıkan Özdilek bugün, 6 bin 500 çalışanı, yıllık 10 bin ton havlu üretim kapasitesi ve mağazaları ile Türk tekstil sektörünün devi haline geldi. 

1971'de kuruluşunun ardından dev adımlarla büyüyen ve sektörünün yıldızı haline gelen Özdilek Holding A.Ş aynı zamanda; alışveriş merkezleri, ev tekstili üretimi (iplik, havlu-bornoz, nevresim takınılan), perakende mağazacılık, turizm-otelcilik, sivil havacılık, inşaat, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 

İki adet dokuma tezgâhı, 5 personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle, havlunun ilk üretildiği yer olan Bursa'da 1971 yılında faaliyete geçen Özdilek, geleceği görebilen bir çalışma anlayışı ve doğru yatırımlarla, 43 yü önce başlayan kalite ve hizmet yolculuğunu; bugün 6 bin 500 çalışan, yıllık 10 bin ton havlu üretim kapasitesi, günlük 40 ton pamuk ipliği üretimi, alışveriş merkezleri ve ev tekstili mağazaları ile Türk tekstil ve perakende sektörüne hizmet hizmet veriyor. 


Hipermarketler zinciri kuruluyor

1979'da Bursa Kapalıçarşı'daki mağazasıyla perakende ve mağazacılık sektörüne adım atan Özdilek; 1983'te Bursa Yalova Yolu üzerinde 400 m2'lik bir alanda Fabrika Satış Mağazası ve Kafeterya ile yola çıktı. Bu adım, Bursa Alışveriş Merkezi'nin çekirdeğini oluşturması açısından önemli bir yer tutuyor. Bugün itibariyle Özdilek; Bursa Alışveriş Merkezi (1983), Afyon Alışveriş Merkezi (1996), Kocaeli Alışveriş Merkezi (1998), İzmir Alışveriş Merkezi (2001), Geçit Alışveriş Merkezi (2007), Yalova Alışveriş Merkezi (2008), ÖzdilekParkAntalya Alışveriş Merkezi (2009), Eskişehir Alışveriş Merkezi (2011), LEED Gold Sertifika adayı Özdilek Park İstanbul Alışveriş Merkezi (2014) ile AVM sektöründe hizmete geçti. 1996'da Kaplıkaya Bursa'da ilk hipermarketini açan Özdilek, bugün Ataevler Bursa Hipermarket (1999), İnegöl Bursa Hipermarket (2001), Gemlik Bursa Hipermarket (2007), Özlüce Bursa Hipermarket (2012), Gürsu Bursa Hipermarket (2013) hizmete girdi. 


Ev tekstili her eve girdi

Özdilek; İstanbul'daTorium AVM, VialandAVM'de ve Mail of İstanbul AVM'de olmak üzere; bünyesinde seçkin markalann giyim, çanta-ayakkabı, aksesuar, ev tekstili ve küçük ev aletlerinin satışa sunulduğu 3 adet Departman Mağazası ile vatandaşla buluşuyor. Özdilek'in kendi üretimi olan havlu-bomoz ve ev tekstili ürünlerini satışa sunduğu; İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Bilecik, Bodrum Muğla, Bolu, Gaziantep, Hatay, Karabük, Kayseri, Malatya, Mersin, Şanlıurfa, Trabzon, Zonguldak, İzmir şehirlerinde olmak üzere, toplam 36 adet Ev Tekstili Mağazası bulunuyor. 


Star Bursa


Geri Dön