29 / 03 / 2024

Özdilek yurtdışında mağazalaşacak!

Özdilek yurtdışında mağazalaşacak!

Özdilek, 500 bin Euro verdi, Dünya Kupası için ev tekstili üretiyor



Türk-Alman ortaklı ve çoğunluk hissesi kendilerine ait Textiles firması vasıtasıyla 6 ay önce 2010 Dünya Kupası logosunun kullanım hakkını alan Özdilek Grubu, özel hazırlanan ev tekstil ürünleri ve oyuncakların dünyanın birçok ülkesinde satışa çıkaracak.

Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası logolu Özdilek ürünleri hazırlayacaklarını söyleyen Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Bunun için 500 bin Euro ödedik. Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'nın ev tekstil ürünlerini biz yapıyoruz. Çoğunluğu Avrupa'da satılan Dünya Kupası amblemli bu taraftar ürünlerinden 2 milyon Euro gelir bekliyoruz" dedi.
40 milyon dolarlık hedef
Polonya, Arnavutluk, Kazakistan, Karadağ, İran, Azerbaycan ve Rusya başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde satış yaptıklarını hatırlatan Özdilek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yurtdışında birkaç yıl içinde mağaza açmaya başlayabiliriz. 2009'da 35 milyon dolar ihracat yaptık. 2010'da 40 milyon dolar olabilir. Biz bu işi 30 yıldır yapıyoruz. 30 yıldır ihracat yaptığımız için 1 milyar dolara yakın ülkemize döviz getirdik. Kendi mağazalarımızı açarsak neden 3-5 milyar dolar olmasın. Eskişehir'deki 30 milyon dolarlık AVM ve rezidans yatırımı temel aşamasında. 1 yılda tamamlanacak. İstanbul, Kütahya ve Samsun'da AVM için arsalar alındı."
Hamit Seçil / Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Dünya Kupası'na özel havluları Özdilek üretecek
Dünya kupasına özel logolu havlu, bornoz ve uyku seti üretmek için isim hakkına 500 bin euro ödeyen Özdilek, 2 milyon euro gelir hedefliyor
TÜRKİYE'NİN en büyük havlu ve ev tekstili üreticilerinden Özdilek, 2010 Dünya Kupası'na özel üretim yapmak için anlaşma imzaladı. Özdilek ürünü havlu, bornoz, yatak ve yaktık kılıflarının üzerinde 2010 Dünya Kupası amblemi yer alacak. İsim hakkı için 500 bin euro ödediklerini belirten Özdilek Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, bu sayede 2 milyon euro gelir hedeflediklerini söyledi. Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası için kendilerinin de hazırlıkları tamamlamak üzere olduğunu belirten Özdilek, 2010 Dünya Futbol Şampiyonası'nın logolu ev tekstili ürünlerini kendilerinin üreteceğini kaydetti. Özdilek, "Dünya kupası amblemli taraftar ürünleri Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın değişik ülkelerinde satışa çıkarılacak. '2010 Dünya Kupası' amblemini kullanabilmek için Almanya'daki şirketimiz vasıtasıyla organizasyona 500 bin euro ödendi. Logolu ürünler arasında havlu, ev tekstili, oyuncak ayı, uyku seti, çarşaf ve nevresim takımları olacak. Büyük ilgi beklediğimiz organizyon döneminde 2 milyon euro gelir bekliyoruz" dedi. Özdilek, bir önceki Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 1 milyon euro gelir elde ettiklerini kaydetti.

YENİ AVM'LER AÇACAK
Yeni alışveriş merkezleri inşa etmek için İstanbul, Kütahya ve Samsun'da arsalar satın aldıklarını anlatan Hüseyin Özdilek, Eskişehir'de yapımı devam eden AVM ve rezidans yatırımının bir yıl sonra hizmete gireceğini söyledi. Bütçeleri el verdiği sürece AVM yapmayı düşündüklerini ifade eden Özdilek, şehir merkezlerine alışveriş merkezi kurulmasını eleştirenlere de cevap verdi. 43 yıldır ticaretin içinde olduğunu ve merdivenleri teker teker çıkarak bugünlere ulaştığını anlatan Özdilek, serbest piyasa ekonomisinin kimsenin tekelinde olmadığını ifade etti.
Sabah


Geri Dön