18 / 04 / 2024

Özdilekpark Antalya AVM açıldı!

Özdilekpark Antalya AVM açıldı!

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, her yıl Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldıklarını söyledi



Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi, açıldı. Antalya'nın Kepez ilçesinde yaptırılan ve açılışı nedeniyle birçok mağazanın ürünlerinde indirim yaptığı Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi'nin açılışına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, açılışta yaptığı konuşmada, Bursa, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yalova ve Gemlik'te altı alışveriş merkezi, 4 hipermarket ve çeşitli illerde bulunan 15 ev tekstil mağazası ile toplam 26 satış noktasına sahip olduklarını söyledi. Özdilek Grubu'nun toplam 5 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Özdilek, şunları söyledi:

"Özdilek, 450 milyon liralık cirosu, 73 milyon liralık işçi ödemesi ve ödediği 45 milyon liralık direkt ve endirekt vergilerle Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında her yıl yerini almaktadır. Hedefimiz ülkemizin kişi başına düşen GSMH'sini 10 bin doların üzerine çıkarmak için firma olarak üzerimize düşen görevi yapmaktır."

Kepez'de 102 bin metre kare inşaat alanına sahip alışveriş merkezinde toplam 110 farklı mağaza müşterilerine hizmet verecek. Toplam bin 100 araç kapasiteli 2 katlı kapalı otoparkın bulunduğu alışveriş merkezinde hiper market, yapı marketler, teknoloji market, bowling salonu ve 7 adet sinema salonu ve 5 boyutlu sinema salonu bulunuyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Özdilek Antalya'ya AVM açtı

Antalya'da 60 milyon dolarlık yatırımla Özdilek Park Alışveriş Merkezi'ni açan Özdilek Grup, gelecek yıl İstanbul'da da alışveriş merkezi açmayı planlıyor.

İstanbul'daki planlanan AVM'yi, daha önce satın aldığı Levent'teki Roch fabrika binasının yerine kurmayı düşünen Özdilek, Kanyon ve MetroCity'ye komşu olacak.
Açılış töreninde konuşan Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, 1967'de 20 metrekarelik belediye dükkanında havlu satış mağazasıyla ticaret hayatına başladıklarını söyledi. Bugün Özdilek'in 5 bin kişiye istihdam sağlayan, 450 milyon liralık cirosu ve 73 milyon liralık işçilik ödemesi olan ve 45 milyon liralık direkt ve en direkt vergi ödeyen bir grup olduğunu söyleyen Özdilek, ayrıca Türkiye'nin 500 sanayi kuruluşu içinde yer aldıklarını bildirdi.
Özdilek, Bursa, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yalova ve Gemlik'te altı alışveriş merkezi, 4 hipermarket ve çeşitli illerde bulunan 15 ev tekstil mağazasıyla toplam 26 satış noktasına sahip olduklarını söyledi.
Özdilek, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralanan Antalya Özdilek AVM yeri için her yıl 2 milyon 800 bin dolar arsa kirası ödeyeceklerini kaydetti.

1500 kişi çalışıyor
Özdilek, gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'a (Levent) yeni yatırımlar  yapacaklarını belirtip şöyle konuştu:
"İstanbul'da planlanan yatırım, Özdilekpark Antalya AVM'nin üç katı olacak. Levent'te 280 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda 200 milyon dolardan fazla bir yatırımı gerçekleştireceğiz." Jones Lang Lasalle Başkanı Avi Alkaş ise Antalya'da açılan Özdilekpark AVM'de yaklaşık 1500 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.
Milliyet

Yatırım kanına işledi Kepez'e 50 milyon dolarlık Özdilekpark yaptı

Özdilek Grubu, Antalya'nın Kepez İlçesi'nde 50 milyon dolara yaptığı Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi'ni hizmete açtı. Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Yatırım kanımıza işlemiş durumda. Biz krizlere alıştık. Yatırımdan vazgeçmeyiz" dedi.

ÖZDİLEK Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin  Özdilek, "Yatırım yapmak yatırımcının kanına işlemiştir. Bundan vazgeçemeyiz" dedi. Hüseyin Özdilek, Antalya'nın Kepez ilçesinde 50 milyon dolar harcayarak yaptırılan Özdilekpark Antalya Alışveriş Merkezi'nin açılışında sorularını yanıtlarken, "Girişimci olarak, istihdam yaratmak, gayri safi milli hasılanın artmasına katkıda bulunmak ve devlete vergi vermek boynumuzun borcu" mesajı verdi.
Krizlere alıştık
Küresel krizin etkisinin devam ettiğine dikkati çeken Özdilek, ülkede meydana gelen geçmiş krizlerin, Türkiye'nin kendi iç yapısındaki olumsuzluklardan kaynaklandığını anımsattı. Özdilek, şöyle konuştu: "Biz bu krizlere alışığız. Gönül ister ki hiç kriz olmasın. Hiç işsiz insan kalmasın. Herkes iş sahibi olsun. Beş yıldızlı otellerin de  müşterilerle dolup taşmasını istiyorum. Bunun olabilmesi için hepimiz dersimizi iyi çalışmalıyız, altyapımızı iyi değerlendirmeliyiz, insan kaynağına önem  vermeliyiz. Bu da eğitimle olur. Meslek liselerinin Türkiye'de artması lazım. Ne  kadar meslek lisesi artarsa o kadar bilgili insan ve dil bilen insan artar. Daha  önümüzde çok yol var."
Krize rağmen kâr
Küresel krize rağmen şirketlerin zarar etmediğini anlatan Özdilek,  Özdilek'in de zarar etmediğini, aksine para kazandığını kaydetti. Para kazanırken, bir yandan şirket borçlarını ödediklerini, bir yandan da yatırıma  devam ettiklerini anlatan Özdilek, Antalya'ya yatırımın nedenini şöyle anlattı:"Antalya bir marka şehir. Almanya'da Frankfurt'ta hava alanında Antalya yazar. Ankara,  İzmir  ya da Bursa yazmaz. 12 milyar dolar turizmden geliri var. O zaman böyle bir şehrin, turistik olan bir şehirde altyapısının da oluşması lazım. Özdilek yatırımı Antalya'nın altyapısınının oluşmasına katkıda bulunmak için yapmıştır. Çünkü o şehre gittiğimizde turist alışveriş yapar. Turistin alışveriş yapacağı yerler olması lazım. Nüfusu yüzde 12 artan bir şehrin böyle alışveriş  merkezlerine şiddetle ihtiyacı vardır.

450 milyon lira cirosu var, `500 büyük' arasında

ÖZDİLEK Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, her yıl Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldıklarını söyledi. Hüseyin Özdilek, Bursa, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yalova ve Gemlik'te altı alışveriş merkezi, 4 hipermarket ve çeşitli illerde bulunan 15 ev tekstil mağazası ile toplam 26 satış noktasına sahip olduklarını söyledi. Özdilek Grubu'nun toplam 5 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Özdilek, "Özdilek, 450 milyon liralık cirosu, 73 milyon liralık işçi ödemesi ve ödediği 45 milyon liralık direkt ve endirekt vergilerle Türkiye'nin ilk 500  sanayi kuruluşu arasında her yıl yerini almaktadır" dedi. Kepez'de 102 bin metre kare inşaat alanına sahip alışveriş merkezinde toplam 110 farklı mağaza müşterilerine hizmet verecek. Alış veriş merkezinde, toplam bin 100 araç  kapasiteli 2 katlı kapalı otoparkın bulunuyor.

İstanbul Levent'e 200 milyon dolar yatıracak

ÖZDİLEK Grubu, İstanbul'daki Özdilekpark Alış Veriş Merkezi'ni (AVM), daha önce satın aldığı Levent'deki Roche fabrika binasının yerine kuracak. Özdilek Grubu, bu sayade levent'teki Kanyon'la MetroCity'ye de komşu olacak. Özdilek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, devam eden ekonomik kriz ortamına rağmen önümüzdeki dönem için planladıkları yatırımlar hakkında, "Gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'a (Levent) yeni yatırımlar  yapacağız. İstanbul'da planlanan yatırım, Özdilekpark Antalya AVM'nin üç katı olacak. Levent'te 280 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda 200 milyon dolardan fazla bir yatırımı gerçekleştireceğiz" bilgisini verdi.
Hürriyet

Yatırım yapmak kanımıza işlemiş, vazgeçemeyiz 
 
Tekstilden sonra perakende yatırımları ile dikkat çeken İşadamı Hüseyin Özdilek, yedinci alışveriş merkezini Antalya'da açtı. Krize rağmen devam eden yatırımlara "Biz krizlere alışığız. Girişimcilik kanımıza işlemiş. Bundan vazgeçemeyiz." sözleri ile açıklık getirdi. 
 
"Yatırım yapmak bizim boynumuzun borcu. İmkânlarımız ve sağlığımız yettiğince yatırımlara devam edeceğiz. Çünkü ülkemize güveniyoruz." diyen Özdilek'e göre Türkiye'deki girişimciler organizasyon, planlama, verimli üretim ile pazarlamaya dikkat ettikleri ölçüde küresel devlerle rekabet edebilecek bilgi ve birikime sahip. İstanbul'un gökdelenler semti Levent'teki Roche arazisini alan Özdilek, ufuktaki projelere ilişkin "Levent'teki araziye 280 bin metrekare büyüklüğünde 200 milyon dolara alışveriş merkezi açacağız." ifadelerini kullandı. Yeni alışveriş merkezi (AVM), Metrocity ile Kanyon alışveriş merkezlerinin arasında yer alacak.

Antalya'da Kipa'nın yanında şehrin en büyük alışveriş merkezini açan Özdilek Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Bugünün değil, geleceğin Antalya'sını hesaba katarak 60 milyon dolar yatırdık bu şehre." dedi. Özdilek Park AVM, Antalya'nın Kepez ilçesinde 102 bin metrekare alanda kurulu. 110 mağazanın bulunduğu merkezde hipermarket, departmanlı mağazalar, yapı market, teknoloji market, restoran-kafe, bowling salonu, 7 sinema salonu, çocuk eğlence merkezi gibi üniteler bulunuyor. 40 bin 200 metrekarelik toplam kiralık alanın yüzde 95'i kiralanırken, bin 500 kişi iş sahibi oldu.

HAVLU KRALI, 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR

5 bin kişiyi istihdam eden Özdilek Grubu, 450 milyon dolar yıllık ciroya sahip. Grubun yıllık işçi maliyeti 73 milyon lira. Ödediği vergiler toplamı 45 milyon lira. 1971 yılında, iki adet dokuma tezgahı, beş personel ve yıllık 10 ton havlu üretim kapasitesiyle havlunun ilk üretildiği yer olan Bursa'dan yola çıkan grup, bugün yıllık 10 bin ton havlu, 40 ton pamuk ipliği imal ediyor. Havluda dünyada ilk 10 arasına giren Özdilek; ABD, Kanada, Almanya, Rusya, Türk cumhuriyetleri, Suudi Arabistan başta olmak üzere 20'den fazla ülkeye 32 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.
İbrahim Balta-Kenan Baş/Zaman

Özdilek AVM Antalya'da açıldı sırada İstanbul var
 
Antalya'da dün hizmete giren Özdilek Park Alışveriş Merkezi 60 milyon dolara mal oldu. Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek: 2010'da İstanbul Levent'te de AVM açacağız

Özdilek Grup Antalya'da 60 milyon dolarlık yatırımla Özdilek Park Alışveriş Merkezi'ni hizmete açtı. Antalya'nın Kepez İlçesi'nde yaptırılan ve açılışı nedeniyle birçok mağazanın ürünlerinde indirim yaptığı Özdilek Park Antalya Alışveriş Merkezi'nin açılışına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, açılışta yaptığı konuşmada, Bursa, İzmir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yalova ve Gemlik'te altı alışveriş merkezi, 4 hipermarket ve çeşitli illerde bulunan 15 ev tekstil mağazası ile toplam 26 satış noktasına sahip olduklarını söyledi. Grup, gelecek yıl İstanbul'da da alışveriş merkezi açmayı planlıyor. İstanbul'daki planlanan AVM'yi, daha önce satın aldığı Levent'teki Roch fabrika binasının yerine kurulmasını düşünen Özdilek, Kanyon ve MetroCity'ye komşu olacak.

TOPLAM 110 MAĞAZA VAR
Özdilek şunları söyledi: Özdilek Grubu toplam 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Özdilek, 450 milyon liralık cirosu, 73 milyon liralık işçi ödemesi ve ödediği 45 milyon liralık direkt ve endirekt vergilerle Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında her yıl yerini almaktadır. Hedefimiz ülkemizin kişi başına düşen GSMH'sini 10 bin doların üzerine çıkarmak için firma olarak üzerimize düşen görevi yapmaktır. Kepez'de 102 bin metrekare inşaat alanına sahip alışveriş merkezinde toplam 110 farklı mağaza müşterilerine hizmet verecek. Toplam bin 100 araç kapasiteli 2 katlı kapalı otoparkın bulunduğu alışveriş merkezinde hiper market, yapı marketler, teknoloji market, bowling salonu ve 7 adet sinema salonu ve 5 boyutlu sinema salonu bulunuyor.

Ekonomik kriz bizi de etkiledi
KÜRESEL krizden, perakende sektöründeki tüketici ne kadar etkilendiyse Özdilek Perakende Grubu'nun da aynı oranda etkilendiğini dile getiren Hüseyin Özdilek, 'Ama biz grup olarak krizlere alışığız. Her 2 -2,5 yılda bir yatırım yapıyoruz. 2001 krizinde İzmir  alışveriş merkezi ve İnegöl'de hipermarket, 2003'te İzmir'de otel, geçen yıl ise Yalova ve Bursa AVM'lerini açtık' diye konuştu. Krizle birlikte perakende sektöründe bir daralma yaşandığına dikkat çeken Hüseyin Özdilek, son verilere göre Türk ekonomisinde önemli bir daralma gerçekleşmesine karşın Özdilek Perakende Grubu'nun geçen yılın sadece yüzde 1,5 altında kalmasını bir 'başarı' olarak değerlendirdiklerini belirtti.

2.8 milyon dolar kira ödenecek
ÖZDİLEK'İN krize rağmen yatırım konusunda hız kesmediklerini dile getiren Özdilek, açılışı gerçekleştirilen Antalya Özdilekpark AVM'nin, Antalya'nın en büyük alışveriş merkezi olduğunu söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralanan Antalya Özdilek AVM yeri için her yıl 2 milyon 800 bin dolar arsa kirası ödeyeceklerini açıklayan Özdilek, 'Antalya turizm ve tarım sektörlerinde lokomotif bir il. Türkiye'nin en değerli 7 kentinden birisi olarak gösterilen Antalya, ileriye dönük olarak da ilk 5'i zorlayacak bir şehir. Biz bugünün değil, geleceğin Antalya'sına da yatırım yapmış bulunmaktayız' dedi.

İstanbul'a yapılacak yatırım Antalya'nın üç katı olacak
ÖZDİLEK  şöyle devam etti: Gelecek yıl Eskişehir, Kütahya ve İstanbul'a (Levent) yeni yatırımlar  yapacağız. İstanbul'da planlanan yatırım, Özdilekpark Antalya AVM'nin üç katı olacak. Levent'te 280 bin metrekare büyüklüğünde bir alanda 200 milyon dolardan fazla bir yatırımı gerçekleştireceğiz. Jones Lang Lasalle Başkanı Avi Alkaş ise Antalya'da açılan Özdilekpark AVM'de yaklaşık bin 500 kişiye istihdam sağlandığını söyledi.
Akşam


Geri Dön