19 / 04 / 2024

Özel Güngören Hastanesi'ne yeni imar planı!

Özel Güngören Hastanesi'ne yeni imar planı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Özel Güngören Hastanesi ilgili imar planı değişikliği teklifini kabul etti. Plan 8 bin 760 metrekarelik inşaat artışı getirecek.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Özel Güngören Hastanesi'ne, 8 bin 760 metrekarelik inşaat artışı getiren imar planı değişikliği teklifini oy çokluğuyla kabul etti. Hastanenin sahibi olan şirketin yönetim kurulu başkanı, 2015 seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan Saim Bahadır. 18 ortaklı hastane şirketinin en büyük hissedarı ise Hizmet Vakfi, Hizmet Vakfı'nın mütevelli heyet başkanı Hüsnü Bayramoğlu, basma 2013 yılı sonunda "Said Nursi'nin 5 talebesinden deklarasyon" başlığı ile Fethullah Gülen'e karşı yayımlanan açıklamaya imza atmıştı. 


CHP Grubu ret oyu verdi 

İmar planı değişiklikleriyle büyük rantların sağlandığı İstanbul'da yeni bir plan değişikliğine daha onay verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayına sunulan "Özel Güngören Hastanesi"nin arazisiyle ilgili imar planı değişikliği teklifi, CHP grubunun ret oyuna karşın, oy çokluğuyla kabul edildi. Plan değişikliğine sadece CHP gurubu karşı çıkmadı, Büyükşehir Belediyesi'nin kendi Planlama Müdürlüğü de plan değişikliğine karşı çıktı. Planlama Müdürlüğü'nün Belediye Meclisi'ne, teklifle birlikte sunduğu görüşünde özetle şunlara dikkat çekti: "Plan değişikliği teklifi ile önerilen yapılaşma şartlarının zemin üstü inşaat alanının yaklaşık 19.060 metrekare olduğu, bu miktarın meri plan şartlarına göre bölgeye ilave yaklaşık 8 bin 760 metrekare inşaat alanı artışı getireceği, teklifin (uygulamadaki) 1/5000 ölçekli plan kararlarına aykırı olduğu, çevre yapılanma şartlan 5 kat iken, teklif planla söz konusu parsellere 7 katlı yapılaşma önerilmesinin planlama esaslan ile kentsel estetik açısından problem teşkil edeceği, dosyasında bulunan Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğünün, 2003 tarihli görüşünde teklife konu parsellerin bulunduğu bölgeye ilişkin kat sınırlamasının 5 kat olduğu belirtilmiştir." 


Bütün bu olumsuz görüşlere karşın plan değişikliği teklifi Belediye Meclisinde, oy çokluğuyla kabul edildi. 


"ÖZEL Güngören Hastanesinin sahibi, Rahmet Sağlık Eğitim İnşaat AŞ. olarak gözüküyor. Şirketin 2012 yılına ait ve Ticâret Sicil gazetesinde yayımlanmış olan yönetim kurulu kararma göre 18 ortağı bulunuyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkam Saim Bahadır olmasına karşın şirkette çok küçük bir hissesi bulunuyor. Şirketin en büyük hissedarı Hizmet Vakfı. İkinci en büyük hissedar İse, aynı zamandan hastanenin başhekimi olan Dr. Fethi Ahmet Ersoy. Ersoy aynı zamanda, Hüsnü Bayramoğiu'nun başkanlığım yaptığı Hizmet Vakfı'nın mütevelli heyet üyesi, üçüncü en büyük hissedar ise Mustafa Albayrak.




Yurt Gazetesi


Geri Dön