29 / 03 / 2024

Özelleştirme İdaresi 7 ilde 20 Eylül'de ihale gerçekleştirecek!

 Özelleştirme İdaresi 7 ilde 20 Eylül'de ihale gerçekleştirecek!

Özelleştirme İdaresi 20 Eylül günü Kırıkkale, Malatya, Niğde, Ordu, Samsun, Tekirdağ ve Yalova'da özelleştirme ihaleleri düzenleyecek



Özelleştirme İdaresi 20 Eylül 2012 Perşembe günü 7 ilde özelleştirme ihalesi gerçekleştirecek. Bu iller; Kırıkkale, Malatya, Niğde, Ordu, Samsun, Tekirdağ ve Yalova. 12 gayrimenkulün özelleştirmesinin gerçekleştirileceği ihalelerin tamamı 16:00'da gerçekleştirilecek...


İhaleler hakkında:


1)    İhaleler, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

 

2)    Satışa konu gayrimenkullerden birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla gayrimenkul için de teklif verilebilir. Verilen teklifler herhangi bir şartı içeremeyeceği gibi birden fazla teklif verilmesi halinde bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemez.

 

3)    İhalelere gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilirler. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlarda geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacaktır.

 

4)    İhaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alınması zorunludur. İhale konusu gayrimenkuller için İdareden temin edilen İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı karşılığı olarak ödenen bedel her ne suretle olursa olsun iade edilmez.

 

5)    Satışa konu gayrimenkuller hakkında hazırlanan İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanları;

-     Halkbank A.Ş.  Ankara  Kurumsal Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************06 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,

-     T.C. Ziraat Bankası Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************04 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası

-     Vakıfbank A.Ş. Merkez Şubesi/ANKARA nezdinde bulunan TR**********************67 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası

hesaplarından birine yukarıdaki tabloda belirtilen tutarlar, birden fazla teklif verilmesi halinde her biri için ayrı ayrı yatırılarak, “Satışa Konu Gayrimenkulün İsmi, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı Bedeli” ifadesini içerir şekilde üstünde ihaleye katılacak olan gerçek kişi veya tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubunun adının veya üyelerinden birinin isminin de açıkça belirtildiği dekont karşılığında İdarenin aşağıda belirtilen adresinden temin edilebilir.

 

6)    Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacaktır.

Teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilir.

İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde;

Asgari % 20 (yüzdeyirmi)’si Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu ise azami 12 (oniki) ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 (kırksekiz) ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara borcu üzerinden vade tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecektir. Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık % 10 (yüzdeon) oranında basit faiz uygulanacak olup, faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacaktır.

 

7)    Teklifler, İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar İdarenin aşağıda belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdareye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

8)    İdare, ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp İdare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.

 

9)    İhale konusu gayrimenkullerin yabancı uyruklu gerçek kişiler, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ve yabancı yatırımcıların Türkiye’de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlere satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler gayrimenkul edinmelerinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlüdürler. İhaleyi kazanmaları halinde bu kişilerden en kısa sürede gerekli işlemleri yapmaları istenir.

 

10)   Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 4108 sayılı Kanunla değişik geçici 12. maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanunun 27. maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.




Geri Dön