25 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 'ndan satılık 9 şeker fabrikası!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 'ndan satılık 9 şeker fabrikası!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Türkşeker A.şž.'ye ait Portföy-B 'deki Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan şžeker Fabrikaları ile Portföy C 'de yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, çorum ve çarşamba şžeker Fabrikaları 'nı özelleştiriyor



Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Türkşeker A.şž.ye ait Portföy-B 'deki Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan şžeker Fabrikaları ile Portföy C 'de yer alan Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, çorum ve çarşamba şžeker Fabrikaları 'nı özelleştiriyor.

Yapılan açıklamalara göre Portföy B 'deki 4 şeker fabrikasına 10 milyon dolar geçici teminat istenirken Portföy C 'deki 6 şeker fabrikası için 15 milyon dolar geçici teminat istendi. Satışlarla ilgili olarak en son 11 Kasım 2011 tarihine kadar teklif verilebilecek.

Detaylar şöyle:

YATIRIMCILARA DAVET
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığından:
T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Türkiye şžeker Fabrikaları A.şž. (Türkşeker A.şž.) 'ye ait Portföy-B: Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan şžeker Fabrikaları ile Portföy-C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, çorum ve çarşamba şžeker Fabrikaları portföy grubu olarak bir bütün halinde “Satış ” yöntemi “Varlık Satışı ” şeklinde uygulanmak suretiyle “Pazarlık Usulü ” ile özelleştirilmek üzere ihale edilecektir.


Sıra No  SATIşžA KONU VARLIKLARIN ADI
(FABRİKALAR)  Geçici Teminat Tutarı
(ABD Doları)  İhale şžartnamesi ile Türkçe veya İngilizce Tanıtım Dokümanları Bedeli (TL)  Son Teklif Verme Tarihi ve Saati
1  Türkşeker A.şž.ye ait Portföy-B: Malatya, Erzincan, Elazığ ve Elbistan şžeker Fabrikaları  10.000.000  20.000  11/11/2011
Saat 16:00
2  Türkşeker A.şž.ye ait Portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, çorum ve çarşamba şžeker Fabrikaları  15.000.000  30.000  11/11/2011
Saat 16:00

1. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.
2. İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilirler.
3. Teklif Sahipleri Portföy-B ve Portföy-C için ayrı ayrı teklif verecek olup, verilen teklifler herhangi bir şartı içeremez.
4. Portföy-B şeker fabrikalarının satışa konu gayrimenkullerinin ve Portföy-C şeker fabrikalarının satışa konu gayrimenkullerinin listeleri İhale şžartnameleri ekinde verilecektir.
5. Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden sonuçlandırılacaktır.
6. Portföy-B ve Portföy-C grubunu satın alan alıcılara, şžeker Kurulu tarafından Portföy-B ve Portföy-C grubu için belirlenecek toplam şeker kotası çerçevesinde en az 5 (beş) yıl yerli pancardan beyaz şeker üretilmesi şartı getirilmiştir.
7. Teminat Olarak Kabul Edilecek Değerler;
a) ABD Doları veya,
b) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve/veya Hazine Müsteşarlığı 'nca ihale mevzuatı ile ilgili olarak belirlenen bankalardan veya yetkili finans kuruluşlarından alınacak; İdare 'ce kabul edilecek, İdare lehine, ABD Doları bazında, konusu da belirtilerek düzenlenmiş (Ortak Girişim Grubu 'nun alacağı teminat mektubu Ortak Girişim Grubu üyesi veya üyeleri adına düzenlenecektir), gayrikabili rücu, kayıtsız şartsız, ilk talepte ödemeli, süresiz geçici teminat mektubu
olacaktır.
8. İhale bedeli olarak teklif edilen tutar Portföy Grubu Varlık Satış Sözleşme imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilir.
Teklifler ABD Doları olarak alınacak ve ihale ABD Doları üzerinden peşin esasına göre değerlendirilecektir. İhale bedeli peşin veya vadeli ödenebilecektir.
a) Peşin Ödeme: İhale bedeli olarak teklif edilen tutarın tamamı Portföy Grubu Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin olarak ödenecektir.
b) Vadeli Ödeme: İhale bedeli olarak teklif edilen tutarın vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde ihale bedelinin asgari %20 'si (Yüzdeyirmi) Portföy Grubu Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu, azami 12 (Oniki) ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en fazla 60 (Altmış) ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara üzerinden ödeme tarihleri itibariyle, ihale şartları belgesinde ifade edilen faiz oranından hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecektir.
9. Söz konusu Portföy Grupları hakkında hazırlanan ihale şartnameleri ve tanıtım dokümanları için (İngilizce ve Türkçe tanıtım dokümanları almak için ayrı ayrı bedel ödenmek şartıyla)
- T. Halkbankası A.şž.  Ankara  Kurumsal şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************06
- T.C. Ziraat Bankası A.şž. Merkez şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************04
- T. Vakıflar Bankası T.A.O. Merkez şžubesi Müdürlüğü nezdindeki TR**********************67
no 'lu Özelleştirme Gelirleri Vadesiz Türk Lirası (TL) Hesaplarından birine “TÜRKşžEKER A.şž. 'ye ait Portföy-B İhale şžartnamesi ve Tanıtım Dokümanları (hangisi ise Türkçe/İngilizce) Bedeli ” veya “TÜRKşžEKER A.şž. 'ye ait Portföy-C İhale şžartnamesi ve Tanıtım Dokümanları (hangisi ise Türkçe/İngilizce) Bedeli ” ifadesini içerir şekilde, üstünde ihaleye katılacak olan gerçek ve/veya tüzel kişiler ile Ortak Girişim Grubu 'nun isim/unvanının da açıkça belirtildiği dekont karşılığında İdare 'nin belirtilen adresinden temin edilebilir.
10. İhale şžartnameleri Türkçe hazırlanmıştır. İhaleye katılabilmek için ihale şartnamesi alınması zorunludur. Her ne suretle olursa olsun ihale şartnameleri karşılığı olarak alınan bedel iade edilmez.
11. Teklifler, söz konusu ihale şartnamelerinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar İdare 'nin belirtilen adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra İdare 'ye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.
12. İdare, ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı İhale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp İdare ihaleyi iptal etmekte, yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta, teklif verme süresini belirli bir tarihe kadar veya bilahare belirlenecek bir tarihe kadar uzatmakta serbest olup bu husus teklif verme süresinin sona ermesinden önce duyurulur.
13. Yukarıdaki tabloda yer alan Portföy-B ve Portföy-C 'nin ihalesi için İhale şžartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alan yatırımcılara talep etmeleri halinde, Türkşeker A.şž. tarafından belirlenecek program çerçevesinde Türkşeker A.şž. yetkilileri nezaretinde Portföy-B ve Portföy-C 'deki şeker fabrikaları ve gayrimenkullerini görme/inceleme imkanı verilecektir.
14. Portföy-B ve Portföy-C 'deki şeker fabrikaları ve gayrimenkullerinin yurtdışında yerleşik taraflara satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve ilgili diğer mevzuata tabidir. Söz konusu mevzuat Hazine Müsteşarlığı Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden ve ilgili kamu kurumlarından temin edilebilir. Yabancılar Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve ilgili diğer mevzuata göre yatırım yapmalarının mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlüdürler. İhaleyi kazanmaları halinde makul sürede Doğrudan Yabancı Yatırımlar ve ilgili mevzuata göre gerekli izinleri almaları istenir.
15. Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunun Geçici 12. maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanunun 27. maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.
16. Türkşeker A.şž. şeker fabrikalarından oluşturulan diğer portföy gruplarındaki (A, D, E ve F) şeker fabrikalarının portföy grubu halinde “varlık satışı ” yöntemiyle özelleştirilmesine yönelik gerçekleştirilecek ihalelerin hazırlıkları devam etmekte olup bu gruplardaki şeker fabrikalarının ihalelerinin 2012 yılında başlatılması planlanmıştır.
17. İhaleye ilişkin diğer hususlar Portföy-B ve Portföy-C şeker fabrikaları ihale şartnamelerinde yer almaktadır.

T.C. BAşžBAKANLIK ÖZELLEşžTİRME İDARESİ BAşžKANLIĞI
Adres : Ziya Gökalp Caddesi No: 80 Kurtuluş/ANKARA
Tel : (0 312) 430 45 60 /2051-3008 Faks : (0 312) 435 93 42 www.oib. gov.tr
7236/1-1


Detaylı bilgi için tıklayın

Geri Dön