26 / 04 / 2024

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Mehmet Bostan atandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Mehmet Bostan atandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Mehmet Bostan atandı. Atamaya ilişkin Maliye Bakanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.



Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Mehmet Bostan atandı. Atamaya ilişkin Maliye Bakanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Bostan'ın atanmasına ilişkin Maliye Bakanlığı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 


Vakıf Emeklilik Genel Müdürü olan Mehmet Bostan 2013 yılında SPK tarafından Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği’ne atanmıştı. 


Dünya



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yaklaşık 7 yıldır vekaletle yönetilen Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na İslami sigortacılığın geliştirilmesi için çalışan Mehmet Bostan getirildi


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) koltuğu sahibini buldu. ÖİB, eski başkan Metin Kilci’nin enerji müsteşarlığı görevine atandığı 2009 yılından bu yana Ahmet Aksu’ya verilen vekaletle yönetiliyordu. Hükümet dün üçlü kararnameyle sürpriz bir şekilde Mehmet Bostan’ı, ÖİB’nin başına atadı.


ÖIB’nin başına atanan Mehmet Bostan, yapacağı özelleştirmelerle AKP hükümetinin kasasını dolduracak.

Özel sektörde bankacılık ve sigortacılık alanlarında çalışan Mehmet Bostan, sektöre Denizbank’la girdi, çeşitli bankalarda görev yaptıktan sonra Vakıfbank’a ait Güneş Sigorta’da genel müdür yardımcılığı, Vakıf Emeklilik’te de genel müdürlük yaptı. Bostan en son Turkcell Global Ödeme Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.


11 MİLYAR TL HEDEFE ULAŞACAK


Bostan, Vakıf Emeklilik’teki yöneticiliği döneminde özellikle İslami sigortacılığın geliştirilmesi yönünde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirdi. Hükümetin özelleştirme yoluyla yeniden kaynak arayışını hızlandırdığı bir dönemde başkanlık koltuğuna oturan Bostan’ın göreve geldiği ilk yıl hedeflenen 10.8 milyar liralık özelleştirme gelirine ulaşması gerekiyor.

Bostan’ın, özelleştirme portföyünde bulunan kamuya ait 21 kuruluş, 589 taşınmaz, 49 tesis, 2 liman, 8 otoyol, 2 boğaz köprüsü ve hepsinden önemlisi şans oyunlarının lisans hakkını satıp hükümete kaynak sağlamaya çalışacak.


Sözcü/ Erdoğan SÜZER 



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Mehmet Bostan atandı. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü olan Mehmet Bostan 2013 yılında SPK tarafındân Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanmıştı. 


Cumhuriyet




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin en önemli kurumlarından olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB), Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan getirildi. Söz konusu atama kararı, Resmi Gazete'de dün yayımlandı. Bireysel emeklilik sistemiyle ilgili yaptığı çalışmalarla sektöre ivme kazandıran Mehmet Bostan SABAH'a açıklamalarda bulundu. Bostan, "Özelleştirme hükümet programında önemli bir yer tutuyor. Biz de bu plana göre hareket ederek, kurumu daha da etkin hale getirmek için gayret edeceğiz. Beni göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Maliye Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bana verilen yetki ve görev çerçevesinde en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi. 


BOSTAN'IN İŞ TEMPOSU YOĞUN 


İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Bostan, Bilgi Üniversitesi'nden de MBA derecesi aldı. Denizbank A.Ş.'de 1997'de kurumsal bankacılık yetkilisi olarak çalışan Bostan, daha sonra BNP Ak Dresdner Bank, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Dresdner Bank AG Türkiye ile Güneş Sigorta'da çeşitli kademelerde görev yaptı. Aralık 2010'dan itibaren Vakıf Emeklilik A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak görev yapan Bostan, 2013 itibarıyla SPK tarafından Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. 2015'ten bu yana Turkcell Global Ödeme Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Bostan, aynı zamanda Turkcell Finans A.Ş., Emeklilik Gözetim Merkezi ve Türkiye Tenis Federasyonu yönetim kurulu üyeliğini yürütüyor. 



İbrahim ACAR/Sabah




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na (ÖİB) Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan getirildi. Aralık 2010'da bu göreve getirilen Bostan 2015 yılından bu yana da Turkcell Global Ödeme Sistemleri Yönetim Kurulu Bakanlığı görevini sürdürüyor. Bostan aynı zamanda Emeklilik Gözetim Merkezi Yönetim Kurulu üyeliğini de yürütüyor.



Takvim


Geri Dön