20 / 04 / 2024

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.



Konak Başkanı Sema Pekdaş'ın Alsancak Kruvaziyer Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) teknik ekiplerinin bir araya gelip görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.


ÖİB Proje Değerlendirme Daire Başkanı İbrahim Cürebal, "Biz her zaman çözümden yanayız. Geldiklerinde misafir eder, ağırlar ve ilgili birimlerle de görüşmelerine yardımcı oluruz" diye konuştu. 


2 KEZ İHALEYE ÇIKTI

Yılan hikayesine dönen ve bugüne kadar 2 kez ihaleye çıkıp 3 kez revizyona uğrayan Alsancak Limanı'nda ÖÎB, son çare olarak yük ve kruvaziyer limanları ayrı ayrı askıya çıkarmıştı. Bir önceki planda yük limanındaki sorunları, ÖÎB'nin teknik personeliyle görüşüp çözdüklerini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kruvaziyer limanındaki sorunların giderilmemesi nedeniyle Temmuz sonunda askıdan indirilen son imar planına da itiraz etmişti. Planlara itiraz etmemeleri halinde bunun hesabının gelecek nesillere verilemeyeceğini aktaran Pekdaş, "Aslında burada çözüm çok basit. Saydığımız 3 konudan özellikle otel yüksekliği ve plan notlarını içerenler çözüldüğünde bizim de itirazımız ortadan kalkar. Bizim teknik birimimizle, Özelleştirme îdaresi'nin teknik - v birimlerinin bir araya gelmesiyle bu sorunları çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu. 


Başkan Pekdaş'ın açıklamasına Özelleştirme idaresi Başkanlığı'ndan cevap geldi. 

Habertürk Egeli'ye özel açıklamalarda bulunan Proje Değerlendirme Daire Başkanı İbrahim Cürebal, her zaman çözümden yana olduklarını ve amaçlarının vatandaşlar için maksimum yarar sağlamak olduğunu vurguladı. Cürebal, "Zaten hangi projede olursa olsun belediyelerden bize gelen talepler doğrultusunda ilgili birimlerle bir araya gelip görüşmeler yapılıyor. Bu itirazların gerek liman işletmeciliği gerekse planlama açısından ne kadar çözülebilir olacağına bakılır, kafa yorulur. Yani olabilecek, yapılabilecek şeylerse ona göre işlem yapılır" ifadelerini kullandı. 


HABERTÜRK'E GELİP, ANLATTI

Konu ile ilgili haber yapan HT Egeli'yi ziyaret eden Başkan Pekdaş, temelde 3 konuda itirazları olduğunu belirterek, "Otel yüksekliğinin 24 metreye indirilmesi; plan notlarına hangi alanın ne amaçla kullanılacağının yazılması ve SİT alanı olan kısmın koruma imar planına eklenmesini istiyoruz" demişti. 


BELEDİYENİN İTİRAZ VE ÖNERİSİ 

1- Binaların yüksekliği 30.5 metreden 24.5 metreye düşürülsün. 

2- Hangi binanın ne için kullanılacağını gösteren vaziyet planı yapılsın.

3- Tarihi Sit Alanı içindeki alan, Koruma Amaçlı İmar Planı niteliğine göre düzenlensin.

4- Turizm alanı olarak ayrılan kısım, toplam inşaat alanın yüzde 56.72'sını (34 bin metrekare) kaplıyor.

5- Kruvaziyer limanındaki otel ve ticari birimlerin yapılaşması limandan daha fazla.

6- Planlamayla Alsancak Meydanı ve yakın meydanlarda ulaşım yoğunluğu daha da artacak, sorunlar yaşanacak.

7- Planlar; Salhane Arkası ve Salhane Bölgesi Uygulama İmar Planları ile bütünsellik içinde olsun. 


Haberürk Egeli, 


Geri Dön