19 / 04 / 2024

Özen Kuzu: 2016'da ofislere talep artacak!

Özen Kuzu: 2016'da ofislere talep artacak!

IRAN ve Cezayir'de hayata geçirdiği büyük çaplı projelerle dikkat çeken Kuzu Grup, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyor.



IRAN ve Cezayir'de hayata geçirdiği büyük çaplı projelerle dikkat çeken Kuzu Grup, önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, bu hedefe ulaşmak için 2016'da da Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti. Kuzu ayrıca bu dönemde Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara; İstanbul'da ise SeaPearl Ataköy projelerinin inşaat ve satış çalışmalarına hız vereceklerini, Ortadoğu bölgesinde de yeni proje fırsatlarını değerlendireceklerini sözlerine ekledi. 


Gayrimenkul sektörü 2015 yılını nasıl geçirdi, yılın kısa bir değerlendirmesini yapar mısınız? 

GAYRİMENKUL sektörü 2015 yılında da büyümeye ve genişlemeye devam etti. Seçim sürecinde yaşanan siyasi belirsizlikle birlikte sakin bir dönem geçirsek de ekonomide görülen iyileşme ve sağlanan istikrar sayesinde sektörümüz tekrar yükselişe geçti. Son 10 yılda olduğu gibi sektörde yakalanan bu başarılı grafik 2015 yılında da hem sektör hem de şirketimiz açısından yükselerek devam etti. Yabancıların konut piyasasına olan ilgisi ve bu ilginin giderek artması da 2015 yılına artı bir değer kattı diye düşünüyorum. 


Kuzu açısında 2015 nasıl bir sene oldu, hedeflerinize ulaşabildiniz mi? 

KUZU Grup olarak, 2015 yılı bizim için planlarımızı hayata geçirdiğimiz başarılı bir yıl oldu. Hedeflerimizin tamamına ulaştık. İstanbul'un denize sıfır tek premium projesi SeaPearl Ataköy'ün satış ve inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru  Ankara  projelerini satışa çıkardık. İran ve Cezayir'deki projelerimiz de büyük hızla ilerliyor. İran Parand'da 20 bin konut sahibini buldu. Pardis'in 37 bin konutluk inşaatına devam ediliyor. Cezayir'de de 11 bin 700 konut inşaatı hızla yükseliyor. 


2016 yılına dair beklentileriniz nasıl? 2016'da sektörü etkileyecek gelişmeler neler olacak? 

İNŞAAT sektöründe yaşanan durgunluk, siyasi istikrarın sağlanmasıyla birlikte 2016 yılında yeniden canlanacaktır. Türkiye gayrimenkul sektörünü, küresel yatırımcılarla buluşturacak olan Cityscape Turkey'in ilkinin 2016 yılında İstanbul'da yapılacak olması Türk inşaat sektörüne büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra 64. Hükümet bünyesinde Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak kabinede görev yapmaya başlayan Fatma Güldemet Sarı'nın sektörümüze ivme kazandıracak kararlar alacağına inanıyorum. 


Sizin şirket olarak 2016'ya dair hedefleriniz nasıl? 

KUZU Grup olarak önümüzdeki 10 yıl içinde dünya genelinde iş yapan en büyük inşaat şirketleri sıralamasında ilk 20 arasına girmeyi hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaşmak için yeni yılda da Avrupa, Asya ve Afrika olmak üzere 3 kıtada faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara; İstanbul'da ise SeaPearl Ataköy projelerimizin inşaat ve satış çalışmalarına hız vereceğiz. Ortadoğu bölgesinde yeni proje fırsatlarını değerlendireceğiz. Yurtdışında üstlendiğimiz projelerle ülkemize döviz kazandırmayı, yurtiçindeki projelerimizle de istihdama katkı sağlamayı sürdüreceğiz. 


2016'da ofis ve konut trendlerinin nasıl olmasını bekliyorsunuz? 

GAYRİMENKUL pazarının önemli bir bölümünü de ofis piyasası oluşturuyor. Ofis piyasasındaki en belirleyici faktör ekonomide sağlanan istikrar ve yaşanan olumlu gelişmelerdir. Ekonomideki canlanma ve büyüme, şirketlerin ofis talebini ve ihtiyacını ortaya çıkaracaktır. Ofislere olan talepler genellikle A sınıfı olarak nitelendirilen kaliteli ofisler için yoğunlaşacaktır. Var olan şirketlerin büyümesi, yeni şirket kuruluşları, yabancı yatırımlar ile ticaretteki çeşitlenme, ofis piyasaları ve trendler de ofislere olan talebi artıracaktır. 


Akşam Future&Trends Emlak


Geri Dön